jest to samochodzik typowo dla kobiety na zakupy,
w trasie jest męczący,ale ogólnie silnik jest bez awaryjny jak do tej pory, bagażnik jest mały i mimo możliwości rozłożenia tylnych foteli -osłony blaszane siedziska nie pomagają w powiększeniu jego pojemności.
zachowuje się poprawnie,choć mógł być dynamiczniejszy
biegi wchodzą z małym zacięciem
na nasze drogi za delikatny
bez uwag
działa poprawnie,
fotele z przodu kubełkowe,fotele zbyt twarde,
regulacja ręczna położeń foteli,
z tyłu trzy zagłówki, pas środkowy normalny nie biodrowy, przestrzeń dla pasażerów zadowalająca,
na postoju OK!
w trasie jest zbyt głośno w kabinie
*no cóż zużycie paliwa (LPG sekwencja) tj.10,0ltr/100km przy jeździe 110-150km/h
przy 90km/h w trasie 8,0-9,0l/100km
*na temat benzyny nie wypowiem się(zbiornik paliwa starcza mi na pół roku bez tankowania)
*przegląd w SO Nissana to koszt 1200zł(dla tego modelu )
jakościowo po 10 latach wychodzą ogniska rdzy na łączeniach zgrzewów (należy zakonserwować podwozie0
tapicerka ozdobna odkleja się,
skrzypienie zawieszenia zwłaszcza po okresie zimowym, kapanie wody na dywanik pasażera,zbyt szybkie zużywanie się klocków hamulcowych, podczas mycia fotela pasażera wyskakuję błąd poduszki (kasacja od 80 zł.)
należy pilnować regularnie wymian oleju i jego stanu oraz płynów to silnik nas nie zawiedzie.
wymiana półośki, górnych wahaczy, amortyzatorów i osłon, linki hamulca ręcznego, klocków , zbyt częste awarie systemu ABS po okresie zimowym,
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 100KM 74kW