: Osiągi oraz spalanie przy tolerancji LPG ;)
Za tą cenę na prawdę świetny wybór. Nie wiem, czy można trafić coś lepszego i tak wytrzymałego. Ewentualnie Accord - ale z kolei często kupowany jest przez \"młodociane towarzystwo\", gdzie jest ostro kręcony. Primera na szczęście nie jest licznie atakowana przez tą grupę kierowców :)
Chyba najlepszy, jeśli chodzi o tą generację primery. Spalanie na takim samym poziomie jak w 1.6 a dynamika znacznie lepsza. Bardziej ceni sobie jazdę na wysokich obrotach - trochę za mało NM.
Bez problemu - biegi wchodzą precyzyjnie.
Bardzo dobrze trzyma się zakrętów. Trochę twardawo na dziurach, ale dla mnie do zaakceptowania.
Bez zastrzeżeń. Chociaż rozważam montaż czujników parkowania (zboczenie po ubiegłym pojeździe)
Nie powala na nogi. Jeśli porównamy do niemieckich, tudzież francuskich samochodów - to primera klasyfikuje się na ostanim miejscu. Natomiast wszystko pod ręką
Bardzo szybko i sprawnie schładza wnętrze pojazdu... trochę dłużej nagrzewa się przy ostrej zimie.
z przodu super - pełna regulacja fotela kierowcy oraz reg. kierownica. Trochę za mało miejsca dla tylnich pasażerów przy wyższych osobach z przodu.
Jak dla mnie ok, ale przykładowo Accord z tego samego rocznika jest znacznie bardziej wyciszony :/
Spalanie co do osiągów jest na prawdę bardzo dobre. Do pracy jeżdżę przez całe miasto (często stojąc w korku z włączoną klimą) max. 11 litrów LPG w trasie przy spokojnej jeździe 7-8 litrów.
J.W chętnie posłuchał bym innych porównań :)
trochę słaba wytrzymałość zawieszenia - ale przez winę naszych \"unijnych\" dróg. Raz wpadła mi boczna szyba do środka - ale przez oblodzenie uszczelki.. Denerwuje mnie taki objaw, że od czasu do czasu na nie równej nawierchni miga mi prawy ksenon.
Miałem kiedyś pierwszę generację P-11 i opróćz wymiany półosi nie było z nią kłopotów. Później Laguna II... po tej przygodzie, ponownie wróciłem do Primery - tylko już po lifcie i maksymalnie wyposażonej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 140KM 103kW