Przeniesienie napędu
: Skrzynia automatyczna CVT. Nie ma większego cuda w żadnej innej dziedzinie dotyczącej auta. Zrozumie tylko ten kto sie przejedzie.
Cóż ja mam powiedzieć ?:)) Leje paliwo i jeżdżę i chyba tylko można życzyć niższych cen paliwa bo z autem kompletnie nic sie nie dzieje.
Kompletnie żadnych problemów.
Automatyczna skrzynia CVT + Tip Tronik 6 Biegowy. Nie miałem do czynienia z niczym lepszym.
Byłoby doskonale , ale promień skrętu jest mega wielki i za to duży minus.
Auto ma dość duże szyby.
Nie wiem jak by było bez instalacji gazowej, bo mam instalację od początku jak kupiłem, no i jeśli chodzi o nawiew ciepłego powietrza to bieda. Parownik zabiera dużo ciepła. Nie wiem czy to kwestia instalacji czy ten typ tak ma, bo instalacja gazowa działa perfekcyjnie ale jest czuła na zmniejszoną ilość cieczy chłodzącej która zasila również nagrzewnicę. Także priorytet ciepła dostaje parownik a w aucie zimno.
Dużo miejsca zwłaszcza z przodu i w bagażniku (kombi)
Auto dobrze wyciszone, a skrzynia automatyczna zawsze stara się \"utrzymać\" 2000 obr/ min więc jest w miarę cicho.
Mogłoby być lepiej ze spalaniem. Ale cóż auto waży 1,5 tony, skrzynia automat, klima, podgrzewane fotele, ciężka noga itd.... Więc swoje weźmie. Na trasie znaczniej ekonomicznie. Naprawy i przeglądy ???? A co to jest ???
Części do japońców nie są wcale droższe niż do niemieckich aut - powiedziałbym ze oryginały często są tańsze niż podróby do VW czy Audi. Jeśli chodzi o cenę auta to jest niższa niż Toyota czy Mazda a auto jest tego warte.
Przez rok wymieniłem łącznik stabilizatora przedniego 40zł i silniczek od pozycjonowania świateł 50zł
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 140KM 103kW