: Bardzo dobre oświetlenie w połączeniu z oryg .halogenami.
: skrzypienie drobnych elementów przedniego zawieszenia.
: pompa wtryskowa-240tys.-kaputt :)
Nissan Primera P11 2.0 TD to auto raczej dla mniej wymagających klientów w/g mnie. Sylwetka nie należy do najnowocześniejszych jak na swoje lata,silnik nie zachwyca dynamiką, spalanie dosyć wysokie jak na diesla, w środku nie powala nowoczesnością.Najbardziej dokuczliwy jest wysoki promień skrętu tego auta. Za to odwdzięczy nam się bezawaryjną jazdą-jeżeli tylko dbamy o wszystko na czas.Jak to mówi mój znajomy-Primera jest bezpłciowa :))
Dość głośna twarda praca charakterystyczna dla diesli z końca lat osiemdziesiątych.
Biegi wchodzą bardzo płynnie, bez zbednych zgrzytów itp.
Przeraża promień skretu!! To auto potrzebuje lotniska do zawracania, ciasne uliczki w Zakopanem dla kierowcy P11 to koszmar, chyba że mamy dosyć dobry \"ręczny\" i nadrzucimy dupę;-)
Zarówno do przodu jak i do tyłu nie ma się do czego przyczepić-jest ok.
Wszystko w zasiegu ręki, kokpit nieco przypomina deske z awensisa pierwszej gen.niczym nie powala na kolana-prostota-dobra jakość wykonania.
Klima działa wzorowo (manualna) grzanie tez w porządku.
Bardzo dużo miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu. Można wygodnie podróżować tym autem.
Nie jest źle.
Na tle innych aut wypada dosyć nieźle, ceny części nie są wygórowane, a i dostęp też bardzo dobry.
Ceny tych aut nie są zbyt wygórowane i może to daje im tylu zwolenników.
Poza skrzypiącymi elementami zawieszenia nic drobnego się nie posypało.
Po 240 tys.(100%) oryg. przebieg padła pompa wtryskowa-ciężko dostać nową-cena ok. 4tys zł, zrobiłem regeneracje-koszt 2tys.zł.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TD 90KM 66kW