: Jego ogromna funkcjonalność (hatchback z hakiem) oraz niskie spalanie i niezawodność silnika - nawet w przypadku ostrych zim i garażowania \"pod chmurką\".
: Auto sprowadzone z Niemiec z uszkodzonym czujnikiem ABSu. Przed użytkowaniem go przeze mnie wymieniłem czujnik i nic pozatym się nie naprawiałem.
Doskonałe auto rodzinne. W wersji hatchback bardzo funkcjonalne. Z silnikiem diesla nie jest ono dla osób o sportowym zacięciu, tylko dla osób ceniących niezawodność a przede wszystkim ekonomię.
4 punkty za zbyt małą moc. Poza tym silnik bezobsługowy poza okresowymi przeglądami. Od wymiany do wymiany oleju bez potrzeby jego dolewania !!! Stan oleju na bagnecie obniżył się z max. jedynie niewiele.
Precyzyjnie i łatwo działająca.
Dobre prowadzenie i resorowanie. Dość szybko zużywające się sworznie wahaczy przednich wymienić należy razem z wahaczami, w przeciwnym wypadku występuje denerwujące skrzypienie tulei oraz szybsze ich zużycie.
Bezproblemowa
Wszystko w zasięgu ręki, intuicyjnie rozmieszczone przełączniki. Łatwość sterowania.
W zimę bardzo ciepło (już po kilku kilometrach) a latem zimno (klimatyzacja działa natychmiastowo - 10 sek. od włączenia dmucha zimnym powietrzem)
Dużo przestrzeni dla kierowcy oraz pasażerów.
Jak to na diesla z lat 90-tych przystało - nie jest za cicho, szczególnie jak zimny. Przy prędkości pow. 100 km/h nie słychać że pod maską pracuje diesel - jest dobrze.
Codziennie pokonuje dystans do pracy ok. 50 km w obie strony, (80% trasa, 20 % miasto). Średnie spalanie przy ekonomicznej jeździe (hamowanie silnikiem na dojazdach np. do skrzyżowań, prędk. max. 110 km/h) wynosi w moim przypadku 6 l ON. Bywało minimalnie 5,8 oraz max. 6,4. Auto tankuje co 3-4 tygodnie i przejeżdżam ŚREDNIO na zbiorniku ok. 800-830 km zużywając 50 l. ON.
Trzeba rzucić na kolana mit wysokich cen części zamiennych.
Auto sprowadziłem z Niemiec w bogatej wersji, miał do wymiany czujnik ABSu. Podczas 2 letniej eksploatacji nie zawiódł mnie ani razu. Żadnej awarii - nawet tej drobnej !!!
Nie dotyczy
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TD 90KM 66kW