Ocena kierowcy - Nissan Primera II Hatchback

SZYMEK, 16 lat temu
Silnik 2.0 16V 140KM 103kW
Rok produkcji 2001
Nissan Primera II Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW 1996-2002 - Oceń swoje auto
Inne : Wyposażenie. Bardzo dobrej jakości welurowa tapicerka. Plastyki odporne na wytarcia. Radio fabryczne ze zmieniarką na 6 CD w tej wersji standart.Szeroki zakres regulacji fotela kierowcy we wszystkich płaszczyznach.
Primera to świetny wybór dla osób ceniących komfort, niezawodność i . Niekonieczne dla osób pragnących zaimponować wygladem auta, chociaż mnie się podoba.
Trwały, w miarę elastyczny. Jak na taką pojemność i masę auta, umiarkowany apetyt na paliwo.
Dobrze zestopniowana.Krótki skok lewarka.
Mam sportowe zawieszenie , więc komfort troche niższy. Jeździłem kiedyś serją i jest jedna uwaga: nasze dziury szybko wykańczają przednie wachacze.
Do przodu i na boki super. Tył dobrze. Ogólnie 5-. Trzeba tylko pamiętać że jest to auto słusznych rozmiarów.
Dałbym 6. Wszystko pod ręką, na swoim miejscu. Wykonane z dobrej jakości materiałów. W porównaniu do jakości plastików w awensis z tych lat odpada w przedbiegach.
Klimatyzacja automatyczna świetnie sobie radzi z odparowaniem szyb. Mam webasto więc zimą też grzechem byłby narzekać.
Przestrzeń dla kierowcy dobrze, Fotel kierowcy regulowany w trzech płaszczyznach, plus podparcie lędźwiowe. Pasażerowie też sobie chwalą. Bagażnik bardzo duży o reagularnych kształtach.
Doskonale, należy tylko dobrać odopowiednie opony.
Wiadomo zawsze może mniej palić szybciej przyspieszać. Mnie pali ok. 7,5l-8,5l w jeździe mieszanej 25% miasto 75% trasa. Rozrząd na łańcuchu więc znaczna oszczędność przynajmniej przez pierwsze 250-300 tys. km.
18 tys. za atuto z 2001r. z prawie pełnym wyposażeniem (tpicerka welurowa nie skórzana- dla mnie osobiście zaleta) mówi samo za siebie. Trzeba tylko kupić zadbany egzemplarz. Auta sprowadzone z za Odry mają o wiele lepsze wyposażenie od większości krajowych z tamtego okresu.
BEZ UWAG
JAK WYŻEJ