Oceny Nissan Primera II Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW 1996-2002

Najnowsze oceny Nissan Primera II Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW 1996-2002

3,9
~Kamil
Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW
Hmmm.. Może tak zacznę.. bardzo wdzięczne auto. Zakupiłem je niechętnie bałem sie pojemności i wogóle duże spalane .. tak myślałem że tak bedzie.. ale milo się rozczarowałem. Auto kupiłem sprowadzone przez kuzyna chciałem kupić od niego focusa 1,6 ale powiedział mi że mi go nie sprzeda bo bede marudzil że mały mało mocy itp.. i że tylko sprzeda mi primerke :) i tu miał racje.. zajebiste auto 2,0 pojemność idealne do LPG bez awaryjnesuper...
4,1
~mike403@o2.pl
Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW
Auto z japończyków raczej w tyle, lepiej notowane sa Hondy i Toyoty, które będą zdecydowanie droższe w zakupie. Jednak za nieduże pieniądze otrzymujemy dość trwałe i szybkie auto rodzinne. Główny atut to niezawodność i dynamika (silnik 2.0). Spalanie na średnim poziomie. Koszty napraw w ASO astronomiczne, poza ASO na średnim poziomie (ceny części na poziomie Forda Mondeo, Mazdy. Tańsze od Hondy, droższe od Nubiry :-) ).Ale generalnie wydatki...
4,5
~Piotr Swiergot
Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW
Auto w wersji skora, xenony Przymierzalem sie do tego auta pol roku , czytalem wszystkie opinie o autach do 10 tys zl wybralem Primere i nie zaluje.Auto udalo sie kupic z niskim przebiegem i nie zajechane Czuje sie w nim bardzo pewnie i komfortowo. Jestem przekonany ze auto posluzy mi jeszcze kilka lat.
4,9
~Tadek
Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW
Samochód legenda dla mnie. Jest to już druga Primera którą jeżdżę, poprzednią sprzedałem przy przebiegu 265000 km. Przede wszystkim bezawaryjne auto i rewelacyjny silnik 2,0 140 km ze zmiennymi fazami rozrządu i naprawdę solidnym przyspieszeniem jak na masę auta.
4,4
~Radek
Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW
super auto, przed zakupem warto się dobrze rozejrzeć i bardzo uważać na auta po przejściach. w przypadku aut w kolorze srebrnym bądź złotym metalicznym trzeba zwrócić uwagę na korozję przy kielichach amortyzatorów (wiem brzmi śmiesznie bo niby co ma lakier, ale jednak to prawda). ma komplet swoich typowych usterek ale wiedzac o nich można się przygotować. to naprawdę super auto.
4,5
~paw_111
Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW
Jest to samochód, który nigdy w przeciągu ponad 3 lat mnie nie zawiódł. Silnik i skrzynia sprawują się naprawdę bardzo fajnie. Jak ktoś szuka samochodu nie psującego się, dosyć ekonomicznego i przede wszystkim komfortowego to naprawdę jako z racji tego iż długo go użytkuję, szczerze polecam.

Usterki Nissan Primera II

Liczba wpisów: 52

Nissan Primera II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

3,7
~piotr warszawa
Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW
dobre auto. sprawia wrazenie ( i jest) bardzo solidnego. moj ma 315000km i wszystkie plastiki tapicerka jak nowe. daje duzo spokoju psychicznego.niewiem co napisac naprawde pozadne auto. jezdzilem wczesniej tylko alfami sa bardziej bajerancki i ciekawe ale nissan to solidna przemyslana konstrukcja. troche nudny. najgorsze u mnie spalanie.
4,4
~dzkzsl
Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW
Dynamiczny i ekonomiczny jak na 2 litry silnik Bogato a przedewszystkim ergonomicznie i z dobra jakościa materiałow wnetrze. Ksenonowe lampy Brak sladow korozji Caloksztalt naprawde na 5 z plusem. Sporo ludzi zarzuca stylistyce tego nissana brak finezji,nie wiem dlaczego. Mi po prostu to auto sie podoba ! :)
2,5
~rysab@op.pl
Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW
bardzo zadowolony byłem przez 10 lat ale ostatnie dwa to kleska .W wielu miejscach pojawila sie korozja i ten pech pekł łancuszek rozrzadu i pogruchatał silnik nieopłacalna naprawa lepiej wymienic caly silnik oczywiscie używany . Wczesniej rozsypała sie automatyczna skrzynia biegów i też wymiana , ze względu na koszty też używana.Słyszałem opinię że do 10 lat i gonić i to potwierdziło się w moim przypadku.
3,9
~marus
Hatchback 2.0 16V 140KM 103kW
To bardzo dobre autko, najlepsze jakie miałem (to jest siódme po volvo 340, renaulcie scenicu, fordzie sierra, toyocie corolli i hondzie accord). Silnik 2,0 i 140 KM robią swoje, doskonałe hamulce i spory 505 l bagażnik
Nissan Primera II Hatchback