Oceny Nissan Primera II Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW 1996-2000

Najnowsze oceny Nissan Primera II Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW 1996-2000

3,3
~paweł
Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW
Po zmianie vw na nissana byłem bardzo zadowolony.Japońce maja inną filozofie budowy aut a ich bezawaryjność to nie jest mit.To naprawde dobry samochód.Jego plusy to dobry silnik(bez gazu)calkiem przyzwoite osiągi(też bez gazu)bezawaryjność i japońska technologia.Na minus fatalne zawieszenie,okropne siedzenia i chyba to spalanie,które jest o 2 litry za duże.Patrząc na jego wykonanie też nie można być zachwyconym bo jest składane u angoli przez...
4,7
~yans
Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW
Pomijając ww. korozję, to samochód jest rewelacyjny, silnik nie do zajechania (pod warunkiem, że się o niego dba). Oprócz skóry i komputera mam full wypas – ABS, wspomaganie kierownicy, elektryczne lusterka, elektryczne szyby (4), 2 poduszki powietrzne, regulowany fotel kierowcy, regulowana kierownica, klimatyzacja, termometr zewnętrzny, światła przeciwmgielne przód i tył, alarm, immobilizer, antynapad – czego chcieć więcej? Fakt,...
~Tomasz
Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW
Wspaniały samochód, jeździłbym dalej, ale niestety korniki go zjadły i nie opłacało się reanimować po pierwszej poważniejszej usterce. Mam nadzieję, że mój następny samochód będzie chociaż w połowie tak niezawodny i bezobsługowy jak Nissan Primera. Spoczywaj w pokoju wierny przyjacielu!
4,1
~Dawid Fajdek
Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW
Pora odwdzięczyć się za wszystkie opinie z jakich korzystałem przy wyborze nowego auta. Samochód kupiony we Włoszech, przy przebiegu około 100k., w 2005 roku od 1 właściciela. Po sprowadzeniu zamontowano w nim LPG. Awaryjność poszczególnych części poniżej.
~Zawias
Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW
Świetne auto w niskiej cenie. Znajomy ma Passata i jeśli chodzi o niezawodność, koszty użytkowania, osiągi to Primera zdecydowanie wygrywa. Komfort jazdy na bardzo zbliżonym poziomie (Passat ma trochę więcej miejsca dla pasażerów ale znacznie mniej na bagaż). Można kupić z bardzo dobrym wyposażeniem. Ja mam klimę, elektrykę, podłokietnik, welur. Jak dla mnie wystarczający \"wypas\"
~tomek179@wp.pl
Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW
po 14 godzinach za kolkiem zadnych boli ani klopotow najlepszy samochod jakim jezdzilem. Najlepsze sa modele z seri p10(te do koncowki 1996roku) ewentualnie poczatek seri p11, niestety renault umoczyl rece i zrobil swoje tak aby serwisy mialy zarobek!!! modele p11 144 podobno lubia meczyc drobiazgami i nie tylko!

Usterki Nissan Primera II

Liczba wpisów: 52

Nissan Primera II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

3,7
~koko8@wp.pl
Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW
Typowe usterki takie jak trzaski tapicerki, stuki zawieszenia na przodzie ale ogólnie nie można się przyczepić. Natomiast znalazłem problem który następuje przy pewnych określonych obrotacz. Następuje buczenie w kabinie.Wygląda to jak wchodził w rezonas lub wibracje. Powyżej lub poniżej tych obrotów problem zanika. Wyczytałem w recenzjach Skody octavi że może to być układ wydechowy. Proszę o podanie solidnego warsztatu Nissana z...
4,5
~kazet5
Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW
mam to auto dopiero od dwóch miesięcy (kupiłem jako używane 4-letnie), ale przed zakupem testowałem Toyotę Carinę E, Peugeota 406, Forda Mondeo a nawet Daewoo Leganzę (wszystkie z rocznika 1998 i z silnikami 2,0 l) i ten samochód przebił konkurencję pod wieloma w/w względami.Polecam.
~mdebicki@interia.pl
Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW
Mam go za krótko, aby pisac komentarze - w każdym razie przyjemny samochód, moze niezbyt piekny (zdecydowanie najlepiej prezentuje sie hatchback). Jak na japońca wnetrze przyjemne i atrakcyjne, solidna blacha, sprawia wrażenie solidnego autka i chyba tak jest
~Paweł.
Hatchback 2.0 16V 130KM 96kW
Gdyby nie rdza to bym tego samochodu nigdy nie sprzedał. Polecam wszystkim, bo to na prawdę samochód godny uwagi.
Nissan Primera II Hatchback