Silnik mało elastyczny i jak dla mnie zdecydowanie za słaby choć do normalnej jazdy zupełnie wystarczający.
Biegi wchodzą bardzo łatwo i precyzyjnie. Jedynym mankamentem jest wsteczny, który często wchodzi z trudem lub za drugim razem i czasami lubi sobie zgrzytnąć.
Prowadzenie całkiem dobre, zbyt małe wyciszenie odgłosów pracy zawieszenia.
Widoczność podczas jazdy bardzo dobra. Przy parkowaniu przeszkadza wysoko umieszczona klapa bagażnika z dodatkowym fabrycznym spojlerem.
Na wysokim poziomie. Obsługa łatwa i intuicyjna.
Mała wydajność nawiewu. Filtr przeciwpyłkowy ulega bardzo szybkiemu zabrudzeniu i wtedy dmuchawa pracuje naprawdę kiepsko. Klima o średniej wydajności.
Miejsca wystarczająco ale na nadmiar nie można narzekać.
Odgłosy silnika zdecydowanie za głośne jak na samochód tej klasy. Zawieszenie również daje znać o sobie. Nissan bardzo poskąpił na materiałach wygłuszających.
Zużycie w mieście (Poznań) przy naprawdę bardzo delikatnej jeździe bez przekraczania 90 km/h 6,9 PB. Przy normalnej między 9-10. Trasa 6-8. <> LPG miasto 10-12 najczęsciej około 11,5, trasa 7-9,5 najczęściej 8,5. Ceny części nie odstraszają jeśli naprawia się poza ASO. LPG IV gen. przejechane 15000km.
Wtedy kiedy kupowałem był to najrozsądniejszy wybór za tą cenę (59600zł). Wszystkie inne auta z podobnym wyposażeniem kosztowały ponad 5000zł więcej.
Poza przednim zawieszeniem i cieknącej wody do środka auta (uszczelnienie czegoś przy przedniej szybie i jest ok) bez zastrzeżeń. Przy przebiegu 90tyś wachacze wymieniłem na nowe.
Nie było poważnej usterki.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 99KM 73kW