: zupełnie bezobsługowy. Wystarczy naprawdę wymieniać olej.
Układ hamulcowy
: ABS
Po porostu dobre auto za nieduże pieniądze. Polecam wszystkim - jest to dobra alternatywa dla passatów, golfów i innych niemieckich \"prostych\" aut. ten samochód ma \"coś\" w sobie.
Nie mam większych zastrzeżeń. Silnik praktycznie bezobsługowy, wystarczy regularnie zmieniać olej i filtry. Czasami jest problem z szarpnięciami pomiędzy 3800 a 4000 obrotów, ale wystarczy mocniej wcisnąć pedał gazu. Generalnie, jak to japończyk, buja się powyżej 4000 obrotów. Silnik nie bierze oleju, czysty.
Biegi wchodzą płynnie i precyzyjnie. Sporadycznie występują problemy z włączeniem wstecznego.
Samochód świetnie trzyma się drogi (jakby był do niej przyklejony). Jedynym problemem są górne wahacze, które podobno często się zużywają (ja wymieniłem jeden raz i jeżdżę ok 40000 km bez problemu - kupiłem podróby).
Z tyłu mogłoby być lepiej.
Praktycznie wszystko pod ręką. Wskaźniki czytelne, włączniki, pokrętła dostępne. Kiepsko umieszczone schowki na napoje (w podłokietniku).
Bez zastrzeżeń. Dobra klima, szyby nie parują.
Jest OK - kierowca wg mnie ma więcej miejsca niż np w passacie B5, czy AudiA4.
Nie mam większych zastrzeżeń. Jest przyzwoicie. Mógłby być jednak bardziej wygłuszony, tak aby mniej słyszeć z zewnątrz.
bez klimy, spokojna jazda: miasto - od 7 do 8 litrów; trasa - od 5,8 do 6,5 litra / 100 km. Jeżdżąc szybciej trzeba doliczyć 1 litr, no może 1,5 litra
12000 zł za rocznik 98 w tamtym roku. Chyba nie można narzekać.
problem a ABS-em - jestem na etapie odkrywania przyczyny, ale komputer pokazał, że czujniki są raczej OK.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 99KM 73kW