: nieznalazlem nic innego ciekawego w granicy cenowej jaka dysponowalem. Teraz mam niezawodne auto z 98r
OK. wmiare cichy. moc 100KM wystarczy do ekonomicznej jazdy. odpala bez problemu. Lanicuch rozondu to duzy plus w tym silniku
Niezbyt precyzyjna, biegi wskakuja powoli. Niskie obroty na 5biegu : 110km/h= 2800obr/min. Dlugie biegi ( jezdze 95% po autostradach)
zawieszenie w miare twarde. Pewne zachowanie na drodze. Belka z tylu. wielowachaczowe zawieszenie z tylu lepiej sobie radzi z nierownosiciami, zakrenty i komfortem (poprzednie auto honda 91r)
w porownaniu z MICRA troche gorzej :-)
Duze auto. wersja 5 dzwi praktyczna. miejsca ok.
na mrozie dlugo sie nagrzewa. przy durzej wilgotnosici i deszczach mocno paruja szyby. szczegulnie przednia. Auto bez klimy.
jak na te klase jest ok.
jak na auta 1.6 jakimi mialem okazje jezidzic to Nissan wygrywa. niske obroty robia swoje. wada jaka mnie denerwuje to wentylacja. Glosina praca juz od 2 biegu! ( na 1 biegu kabina jest slabo wentylosana, w dwie osoby duszno).
podczas wyprawy tym autem do okola Szwecji (tam mieszkam) 4500km w tydzien czasu nic sie nie stalo poza spaleniem zarowki H1! Spalilo mi wtedy na tym dystansie sirednio 5.9L/100km. ( 2 osoby, pelny bagaznik, loduwka samochodowa, pelny bak paliwa, wlonczone caly czas radio i GPS)
japoniczyki sa drosze i som tego warte. nitracisz pieniendzy u mechanika jak to u europejczykow
wycieraczki ustawione w pozycji czasowej poprostu ida w gore i nie wracaja na miejsce. przy drobnym deszczu ucionzliwe. przy stalej pracy jest ok. Wady nie wykrylem. Aha regulator prentkosici nawiewu byl padnienty jak kupilem auto. A nissana kupilem w lato wienc wlasicicel zszedl z ceny:) czesic kupilem na zlomie za 25zl z innego Nissana
z papierow jakie mam to w roku 2007 podczas przeglondu mial 2 wady: slabe tylne chamulce i konicowy tlumnik przerdzewialy. wienc pop. wlasicicel wymienil: 4 tarcze,klocki P/T, 2 zaciski tyl. i wydech od katalizatora. teraz auto mam jak igla
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 99KM 73kW