Ocena kierowcy - Nissan Primera I Sedan

Pafcio1990, 11 lat temu
Silnik 1.6 90KM 66kW
Rok produkcji 1995
Nissan Primera I Sedan 1.6 90KM 66kW 1990-1996 - Oceń swoje auto
Silnik : Mimo ze jest to 1.6 wersja 90 KM to jest bardszo dynamiczny i na dwojce mozna go krecic nawet do prawie 100 km/h. Nie do zdarcia, 9 rok na lpg i dalej mnie zaskakuje niezawodnoscia
Karoseria : Na stare ata troche pobiera przy klamkach
Silnik : Model z instalacja lpg bez sekwencji moze poszarpywac przez uszkodzony przeplywomierz
Zawieszenie : Jest w nim bardzo duzo elementow do wymiany jesli sie o to nie dba
Auto posiadam o czerwca zeszlego roku. Przez pol roku nie robilem w nim absolutnie nic choc wymagal dopieszczenia. Nigdy mnie nie zawiodl. Mam w nim zainstalowana 9 letnia instalacje gazowa BRC drugiej generacji i od poczatku mialem niskie obroty biegu jalowego ale to wina przeplywomierza. Teraz dopiero zabralem sie za zawieszenie tyl klocki tyl lozyska przod i sworzen plus jakies laczniki tyl. Wszystko z robota 1500 zl to chyba dlatego ze amorki zalozylem KYB. Ale na tym nie koniec dalej bede go dopieszczal bo jest tego wart. Jeszcze obrobie mu blache gdzie trzeba, zaloze alumki i bedzie mi jeszcze sluzyl :) Trafilem na wersje INVITATION z dwiema poduchami i klima takze jest niezle wyposazony. Polecam kazdemu kto ceni sobie niezawodnosc. Nismo jeszcze pochlonie mi troche czasu i pieniedzy ale bede mial autko ktore mnie nie zawiedzie. Szkoda ze jest malo p12 pochadzacych z japonskich fabryk ale jak sie trafi na taka okazje to jest to kolejne niezawodne auto w nowszej odmianie :)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 90KM 66kW [l/100km]

10,0