Ocena kierowcy - Nissan Primera I Kombi

zb, 17 lat temu
Silnik 1.6 i 102KM 75kW
Rok produkcji 1995
Nissan Primera I Kombi 1.6 i 102KM 75kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
super auto , następny też nissan tylko może p11 teraz :)
podobnie jak honda jazda zaczyna sie przy 4400 obr. ale nie wiąże się to ze zbyt dużym zużyciem paliwa , niezawodny . myśle że do jazdy z rodziną wystarczy bo jak go dociążymy to nawet wysokie obroty nie pomogą , chyba lepszy byłby motor 2.0
tochę długi lewarek ( z tym szybko sobie poradziłem ) bez uwag
u mnie amortyzatory zaczynają sie nadawać do wymiany , mimo to nawet w zakrętach trzyma się dobrze , nie trzeba być Hołkiem żeby jeżdzić tym autem
super
przyciski na miejscu, obsługa intuicyjna, jedynie co to brak przycisku otwierania szyby pasażera w drzwiach (u mnie) jest on na kosoli środkowej ponad hamulcem ręcznym - do zaakceptowania
jedna awaria nawiewu(3 pierwsze stopnie grzania ) naprawa trwała 15 min koszt 7zł szyby odparowywuje b.szybko
jestem wysoki (190 cm) więc pedały mogły bybyć nieco dalej ale możliwości ustawienia siedzenia kompensują to i mogę wygodnie długo podróżować meeeeeeeeeeeeeega wielki bagażnik bardzo ustawny i bedę się śniał jesli ktoś powie że vw passat ma lepszy i większy
niezle , ale jak zawsze może być lepiej ( pamiętam że moje auto ma 10 lat i 160k przebiegu
5,8/100 to dobry wynik przy prędkości 140-150km/h z 4 osobami i pełnym bagażnikiem , miasto też wypada nieżle nie liczyłem dokładnie nic mi sie niepopsuło , wyimeniłem tarcze i klocki przód ( ok270zł) a no i mamy łańcuch a nie pasek rozrządu - PRAWIE o tym można zapomnieć
pozytywny
nawiew ( 15min + 7zł )