Daję słowo że jezdziłem kilkoma niemcami,francuzami i fiatami,alePrimera jednak w każdej możliwej opcji jest b.dobra!Stylistycznie nie jest ,,nowością" ale dołożyć owiewki,ładny spoiler,alufelgi,dobrze wyczyścić lakier i nie ma wstydu takim cackiem jezdzić
nie mam problemów,choć mógłby być mocniejszy,zero brania oleju,oszczędny przy normalnej jezdzie,nie czuje zmęczenia długotrwałą jazdą jak np.Astra
biegi wchodzą idealnie,miękko,bez jakichkolwiek zgrzytów zacięć itp
trzeba nieco częściej wymienić łączniki stabilizatorów
nie spotkałem lepszego w tej klasie,widzę i wewnątrz i doskonale to co się dzieje na zewnątrz
osoby wyższe z tyłu mogą zaczepiać czasem głową o podsufitkę,nic poza tym
w modelu bez filtra p-pyłkowego zakłócona jest niestety cyrkulacja powietrza,wymaga to stosowania wymuszonego nawiewu,ogrzewanie mogło by być nieco skuteczniejsze! Ale wystarczy na zimę przysłonić nieco dolną część chłodnicy i po problemie,bez obawy o przegrzanie się układu chłodzenia
Nie mam zastrzezeń do przestrzeni,jest wygodnie i nie sztywnieje kręgosłup po np.8 godz.nieprzerwanej jazdy!
Mogło by być nieco ciszej! Ja poprostu podczepiłem podbitkę maski od Poloneza i pomiędzy maskę a podbitkę włożyłemzłożony stary azbestowy pożarniczy koc-rewelacja! na skrzyżowaniu to tylko obrotomierz mi mówi że motor pracuje!
zużycie na trasie ok.6.4l/100,gazu ok.8.5 l/100 w mieście nieco więcej i benzyny i gazu!
cena jak cena,ale mogę doradzić mniej zdecydowanym! Nie obawiajcie się,części nie siadają jak w Golfach i innych niemieckich ,,parowozach"
z powodu wieku trzeba było wymienić końcowy tłumnik,w katalizatorze coś się już odzywa brzęczenie,ale po nagrzaniu ustępuje i tak już jezdzę czwarty rok!
odmówił ładowania alternator,nie ładował wymagającym prądem.po wymianie diody,szczotek i łożysk chodzi jak nowy