Oceny Nissan Primera I Hatchback 1.6 90KM 66kW 1990-1996

Najnowsze oceny Nissan Primera I Hatchback 1.6 90KM 66kW 1990-1996

4,5
~janczez@o2.pl
Hatchback 1.6 90KM 66kW
Przy zakupie następnego samochodu nawet nie będę się zastanawiał i chociaż sceptycy twierdzą, że to taki egzemplarz, to zawsze proszę, żeby pokazali mi "niemca" lub "francuza" (bo włoskie auta się raczej nie liczą) średniej klasy z takim przebiegiem i w takim stanie (około 2% powierzchni zaatakowanych przez rdzę w intensywnie eksploatowanym 11 latku). Zdecydowanie polecam Primerę chcącym jeździć dużo za rozsądne pieniądze. Auto pojemne,...
~rutek email: dariusz.rutowicz@wp.pl
Hatchback 1.6 90KM 66kW
Moje auto ma ladny nietuzinkowy wyglad: chromowany gril i klamki, oryginalne nissanowski alufelgi, ladny czerwony lakier - zwraca tym uwage na ulicy. Jak na wielkosc auta zuzycie paliwa jest na bardzo przyzwoitym poziomie. mialem okazje jechac do Hiszpanii i z powrotem, zrobilem 2tys km. w 18 godzin i wyszedlem z auta niezmeczony- mysle ze to zasluga klimy i dosc dobrego wyciszenia. Dynamika auto na srednim poziomie - z autami typu lanos,...
4,6
~Vmark
Hatchback 1.6 90KM 66kW
Super autko do jeżdżenia zarówno na co dzień jak i na wakacje. Duże przestronne. Ja mam piękny wiśniowy metalik - i jak go ładnie wymyję, to lepiej wygląda niż niejedno nowe auto. Sylwetka chyba się nigdy nie opatrzy - przód ma fajne wąskie reflektory.
~vice
Hatchback 1.6 90KM 66kW
świetny nie sprawiający poważnieszych problemów samochód niewiarygodny przebieg ok.600 000 jaki nim zrobołem świadzczy sam za siebie.Silnik ne miał żadnej awari jedynie szkrzynia mi trochę szwankowała no i kłopoty z linką sprzęgła wymieniłem około 10 w zawieszeniu którego nie oszczędałem problemem były jedynie łączniki stabilizatorów.Ogólnie auto na v.
4,8
~Czesio
Hatchback 1.6 90KM 66kW
Auto bezawaryjne, jak większość japońskich aut. Zużycie jest mniejsze jeśli samemu dbamy i kontrolujemy stan techniczny auta(wymiana oleju i filtrów) zabezpieczenie korozji - konserwacja. Niezawodny w zimie, wygodny i ekonomiczny w jeździe (wersja Sedan-limuzyna 1600 cm3 wersja gaźnikowa 1992 rok). Po 200 tyś. km skrzynia daje znać o sobie, ale wciąż działa ;) Ma już 17 lat i jest niezawodny!
~a.trzesniewski@wp.pl
Hatchback 1.6 90KM 66kW
Daję słowo że jezdziłem kilkoma niemcami,francuzami i fiatami,alePrimera jednak w każdej możliwej opcji jest b.dobra!Stylistycznie nie jest ,,nowością" ale dołożyć owiewki,ładny spoiler,alufelgi,dobrze wyczyścić lakier i nie ma wstydu takim cackiem jezdzić
3,8
~maniek
Hatchback 1.6 90KM 66kW
Jeździ się dobrze i w moim odczuciu dosyć bezpiecznie. Samochód jest pakowny, choć z dwoma fotelikami z tyłu dorosły czuje się tam już mało komfortowo. Silnik 1,6 może trochę za mały, autko dosyć ciężkie i trudno je rozpędzić, szczególnie jest to odczuwalne przy wyprzedzaniu.
~Michał - TCZEW
Hatchback 1.6 90KM 66kW
NIGDY WIĘCEJ UŻYWANEGO JAPOŃSKIEGO AUTA!!! Zastanówcie się dobrze nad zakupem JAPOŃCA. Trwałość jest przereklamowana, a polityka firm japońskich to max 10 lat i złom. Ceny za newralgiczne części są tak ustalone, że w razie awarii nie ma się opłacać reanimacja :(. Firmom Nissan, Toyota i Mazda mówię NIE!!! Widzę po sobie,że awarie już zdażają się lawinowo i zastanawiam się nad zmianą auta. 15 lat dla Japońca to już naprawdę dużo :(
3,6
~jarecki7@vp.pl
Hatchback 1.6 90KM 66kW
Za niewielkie pieniądze japońska technologia w własnym garażu-WARTO! Autko jest wiekowe a trzyma się dziarsko-oby tak dalej. 14-to letnie podzespoły należycie funkcjonują a i wypas jest ponadprzeciętny
4,2
~gotowicka@poczta.onet.pl
Hatchback 1.6 90KM 66kW
Być może to kwestia egzemplarza, ale nie mam żadnych poważnych zarzutów. Jest to mój pierwszy japończyk i ogólna fobia uważam nieuzasadniona. Niektóre części rzeczywiście droższe, ale biorąc pod uwagę b. niską awaryjność średnia wychodzi nieźle.
Nissan Primera I Hatchback