Ocena kierowcy - Nissan Pick Up IV

Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: 1 rok
Nissan Pick Up IV 2.5 Di 133KM 98kW 2002-2007 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
ALe ta ocena tylko przez postawę SERWISU oraz przedstawiciela NISSANA na EUROPĘ. Wadliwe silniki były wymieniane na całym świecie oprócz polski !!!!!!
Pracuje jak sieczkarnia, a jak mamy mróz to wydaje się jakby pracował bez oleju ;)Po rozgrzaniu nawet przyzwoicie.
Biegi wchodzą precyzyjnie i lekko.
Cóż , duży samochód lekki tył. Promień zawracania ogromny. Pomimo to dobrze trzyma się zarówno na asfalcie jak i poza nim.
Siedzimy wysoko więc widać wszystko z daleka. Ogromne lusterka. Przy cofaniu trzeba się oswoić z gabarytami samochodu.
ogrzewanie dobrze, klimatyzacja - bardzo dobrze.
z przodu jest ok. Tył tylko dla dzieci LUB psa LUB bagarzy. Dla dorosłego katorga.
Świszczy i klekocze - ale to Pick up.
Średnio w mieście 10-12l. na 100km. W trasie przy delikatnej jeździe około 8 l.
80 - 100 tyś za pick up\'a dobrze wyposażonego nie jest tragedią.
Nie było.
Niestety trafiło mi się najgorzej. Padł silnik. Samochód był w serwisie trzy razy - ponieważ kopcił przy dodawaniu gazu - wymienili ( przynajmniej tak twierdzą ) turbinę. Nic to nie dało ale kazali jeździć i obserwować. Po 3 mieś - stwierdzili że to chyba wtryski i Podobno zostały wymienione. Nic to nie dało - jak się okazało było już za późno lejący wtrysk wypalił dziurę w tłoku !!!!! SERWIS przyjął samochód na gwarancji , rozebrali samochód i silnik i powiedzieli że nie naprawią silnika ponieważ mam jeden przegląd nie w terminie. Walczyłem z nimi 3 miesiące - w końcy ręce mi opadły i zabrałem rozebrany samochód na lawecie a silnik i podzespoły w skrzynkach. Jak się okazało potem - bez części wydechu, sprzęgła, czujników, i części śrób od silnika i z roztrzaskanym akumulatorem i JESZCZE KAZALI MI ZAPŁACIĆ ZA USŁUGĘ \" WERYFIKACJA USZKODZEŃ SILNIKA\" !!!!!! NIGDY NIE KUPIĘ JUŻ NISSANA < ŻADNEGO NAWET GDYBY BYŁ ZE ZŁOTA !!!!!

On - zużycie paliwa dla silnika 2.5 Di 133KM 98kW [l/100km]

11,0