Kupa nerwów, stresu, jeżdżenia po warsztatach i astronomiczne ceny napraw. I to przy przebiegu 70 tys. którego jestem pewien bo kupiłem samochód bezpośrednio od Niemca, pierwszego właściciela, z książką serwisową oraz berichtami z technische i abgasuntersuchung.
Głośny, mułowaty
Kiepsko wchodzi dołączanie napędów i reduktor
dobrze daje sobie radę w terenie, na twardym głośny
Duży hałas w kabinie, słychac opony, silnik, tarabanią elementy nadwozia, po kilku godzinach jazdy czuję się zmęczony hałasem
Spalanie przeciętne, koszty serwisu i napraw astronomiczne, nikt nie potrafi zdiagnozować usterek, w serwisie autoryzowanym przy wymianie świeć narobili mi szkód na kilkanaście tysięcy
Koszt wymiany świec 1200 zł
Nie miałem problemów z drobiazgami
Padł wtryskiwacz sterujący i pompa wtryskowa (po wizycie w serwisie gdzie wymieniałem świece)
Nikt nie potrafi zdiagnozować dlaczego, nie pomogła nawet wymiana sekcji na oryginalną.
Samochód źle odpala i dymi pomimo,że ciśnienie sprężania i parametry wtryskiwavzy wskazują wartości przewidziane dla fabrycznie nowych. Pompa daje zbyt małą dawkę rozruchową tak samo jak na starej jak i na nowej sekcji. Koszt nowej pompy to 3.430 EUR
- zużycie paliwa dla silnika 2.8 Di 129KM 95kW