: komfort jazdy i przestrzeń, świetnie nadaje się w trasy, siędzi się wysoko, wrażenie z jazdy jak w vanie - lubię to
Lubię ten samochód i z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze wybrałem - porównuję do aut droższych.
Zdecydowanie polecam tą wersję, kulturalna, ładnie brzmi i jest naprawdę dynamiczna jak na taki samochód.
normalnie
świetne wybiera nierówności, ale przy nagłych zmianach kierunku i ostrym dodaniu gazu mógłby być mniej nerwowy, na letnich oponkach powinno być lepiej, a jak to nie wystarczy to zapodam aluski 16\' na lato.
do przodu i na boki bardzo dobra, tylko do tyłu gorzej, ale w porównaniu do kombiaczków i innych sedanów to i tak o wiele lepiej.
bez zastrzeżeń
chodzi dość głośno, szczególnie powyżej 1, ale i na tej 1 powinno być ciszej
regulacja wysokości fotela kołyskowo (tylko tył siedzenia) trochę mnie zdziwiła, ale dało się dopasować (185 cm), regulacja wzdłużna kierownicy też by się przydała, ale nie jest to jakiś istotny problem teraz. Miejsca na długość dla wszystkich w bród, na szerokość z tyłu szeroki fotelik dla dziecka i jeden dorosły komfortowo, w trójkę nie chciałbym tam siedzieć w trasie.
przy wolnej jeździe nic nie słychać, do 110 świetnie, powyżej 120 zaczyna się robić głośno, ale silnik na wysokich obrotach ładnie, rasowo brzmi. Odgłosów z zewnątrz, wiatru i toczenia nie słychać.
pali tyle samo co 1.2 w małym aucie. Warto wybrać 1.6 bo pali w praktyce tyle co 1.4 a jedzie się znacznie przyjemniej, szczególnie w trasie. W korkach, jak się stoi większość czasu i potem jedzie resztę trasy 30 km/h i przebiegu w takich warunkach 2,5 km spala 9 l. Jak się rozwinie skrzydła w mieście spalanie spada od razu poniżej 8. W trasie 5,6 l przy prędkości 100 -110, bez oszczędzania przy wyprzedzaniu. Przy 120 -130 rośnie do 6,0 l. Na autostradzie 150 weźmie 7,5.
Za bardzo niską cenę, którą wynegocjowałem w salonie, to jakość i zadowolenie są rewelacyjne, polecam
za krótko go mam, żeby się coś psuło
jak wyżej
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 110KM 81kW