: Taki mały-Duży samochód. Zwrotny i pakowny. Jeszcze nie kompakt, ale już mało brakuje. Mimo wad, bardzo ciekawa propozycja.
Moja ocena bazuje na samochodzie z wypożyczalni , który miałem do dyspozycji dwa dni.
Całkiem cichy, takie sobie osiagi. Nie wyobrażam sobie jak to jezdzi z silnikiem 1,4.
Jeździłem automatem, po miescie ok. W trasie drażnią długie czasy reakcji skrzyni. Tylko cztery biegi.
Sztywno, ale komfortowo. Tył trochę siada z kompletem pasażerów
Bardzo pomocne wypustki na przednich reflektorach, duże lusterka. Jest dobrze.
Kierownica regulowana tylko w jednej płaszczyźnie, dziwna kołyskowa regulacja wysokości, tj. unosi się, a właściwie pochyla siedzisko. Ale największą bolączka są przednie \"aktywne zagłówki\" w wersji po faceliftingu. Zwężający się ku górze kształt i zbyt mocne wychylenie do przodu to prawdziwa katorga dla kierowcy i pasażera. Nizej, wyżej niema róznicy (mam 180 wzrostu) Niby drobiazg, ale to właśnie kark bolał minie po jeździe najbardziej.
Dmuchawa niesłyszalna tylko na pierwszym biegu, ale klima jako sama w sobie, wydajna i cicha...
Bardzo pojemny, z przodu bez problemów, jak w kompakcie. Z tyłu tez nieźle. Pojemna bestia, bez problemu połknęła sporych rozmiarów rower. Swietnie
Zawieszenie trochę tupie, silnik cichy. OK
Przecietnie
Ocena Doskonała gdyż pod koniec 2008 na wyprzedaży bardzo rozsądnie wyposażoną wersje z klima, radiem, el.szyb., el. lusterkami, etc. można było kupić za 39 tyś. Teraz wg. cennika ok 8-9 tys. więcej
za mały przebieg
za mały przebieg