: Nie myślałem że jest aż tak sztywne, co w pewnych sytuacjach jest pomocne, np. w szybko pokonywanych zakrętach.
Auto ma 3 tygodnie i przejechałem nim już przez Czechy, Słowację, Węgry, Słowenię, Włochy, Monako, Francję, Szwajcarię i Niemcy. W sumie ponad 6000km. Samochód jest super!!
Silnik na początku nie budził jakichś wielkich emocji, mimo zapewnień Pana z salonu że to "Mały Diabeł" i trzeba uważać z gazem. Po kilku tysiącach km silnik nabrał wigoru i teraz ma bardzo dobre osiągi. Silnik jest przy tym bardzo oszczędny - na długiej trasie można osiągnąć minimalne średnie spalanie nawet 4,5l/100km:)
Skrzynia biegów pracuje dość opornie i czasami jest problem z wrzuceniem "wstecznego" ale poza tym jest OK.
Układ jezdny pracuje bardzo twardo. Auto jeździ niemal jak go-kart. Na naszych dziurawych drogach nie jest to zbyt przyjemne, ale na autostradach i górskich serpentynach Note spisuje się świetnie.
Widoczność bez problemu. Przydają się ogromne lusterka.
Bez zarzutu. Wszystko pod ręką.
Zarówno klima jak i ogrzewanie działają szybko i bez zarzutu.
Jeśli chodzi o przestrzeń dla pasażerów tylnej kanapy jest wręcz ogromna - oczywiście po odsunięciu tylnej kanapy maksymalnie do tyłu. Pasażer z przody również nie ma na co narzekać, czego nie można powiedzieć o kierowcy. Mam 185cm wzrostu i gdy siadam za kierownicą po jakichś 100km zaczyna mnie boleć prawa noga. Dobrze że fotele są wygodne i trochę ratują sytuację. Myślę że gdyby fotel dało się odsunąć do tyłu jeszcze o jeden ząbek to problem by się rozwiązał.
Ogólnie jest OK chyba że przekroczymy 120km/h i wtedy robi się już dość głośno.
Jeszcze nie byłem na przeglądzie, ale jeśli chodzi o spalanie to jest BARDZO małe jak na silnik benzynowy o mocy 110KM.
W tej cenie nie kupimy chyba nic lepszego z takim wyposażeniem.
Piszczy wentylator.
NIC