Ocena kierowcy - Nissan Murano I

Silnik 3.5 i V6 4WD 234KM 172kW
Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: 5 lat
Nissan Murano I 3.5 i V6 4WD 234KM 172kW 2002-2007 - Oceń swoje auto
Karoseria : Jak chciałem zmienić auto na inne to się okazało, że w tej klasie auta tak dobrze wyposażone kosztują 2 razy więcej i są przeważnie wyeksploatowane a dużo było zardzewiałych.
Silnik : Sondy lambda i katalizatory pochłonęły dużo.
Duży bezpieczny dobrze wyposażony suv, który świetnie się prowadzi a jego zakup na tle konkurencji jest tani.
Silnik pochodzi z 350Z i daje radę po zamontowaniu LPG jest ekonomiczny. Chociaż przeżyłem horror do momentu jak doszedłem z nią do ładu.
CVT pozytywnie zaskakuje każdego komu dam się przejechać tym autem. Sam jeżdżę obecnie tylko automatami i na prawdę skrzynia jest dobra.
Dobrze się prowadzi a to auto wysokie na krętych drogach jest na prawdę dobrze.
Wygląda ponad czasowo do dzisiaj świeżo.
Widoczność do przodu jest ok, do tyłu to pomaga kamera cofania i czujniki. Inaczej było by słabo.
Są uchwyty na napoje, pamięć foteli, isofix, dużo miejsca.
Miałem problem z ogrzewaniem już sobie poradziłem i grzeje bardzo dobrze.
Jestem całkiem sporych rozmiarów i miejsca mam dużo, pasażerowie tak samo. Przejazdy do Chorwacji zawsze komfortowo.
Jadąc poza fajnym mruczeniem V6 za dużo się nie słyszy. Chociaż ja wolałbym lepiej słyszeć silnik. Na zewnątrz brzmi lepiej :)
Ceny części nie są wysokie porównując do konkurencji w tej klasie.
To chyba najtańsze tak duże suv na rynku. Przestrzegam oczyścicie przed tymi co wyskakują im kontrolki od silnika. Awaria katalizatorów dość kosztowna.
Zawsze dojechałem na miejsce z do domu. Trasy Chorwacja, Niemcy nie zrobiły na aucie wrażenia.
Osobiście źle trafiłem jednak po usunięciu poważnych awarii auto jeździ i nic się nie dzieje. Po prostu kupiłem z źle zamontowanym LPG. Trzeba dopytać o to kiedy była regulacja zaworów, i czy nie wyskakuje kontrolka awarii silnika.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 3.5 i V6 4WD 234KM 172kW [l/100km]

16,0