Jako rodzinny samochód jest wspaniały. Wybrałem go zamiast Volvo XC90 ponieważ układ jezdny jest bajeczny, ma o wiele więcej miejsca we wnątrz i ma doskonały silnik, który w połączenie z skrzynią CVT daje ogromną przyjemność z jazdy.
Silnik jest cudny, moc jest zawsze kiedy jej potrzeba.
Alternatywa na zwykłych skrzyń automatycznych. Nie miałem większyj przyjemności z jazdy innymi automatami
Trzyma się drogi, ale jest dosyć twardy. Pewnie pokonuje zakręty.
Przez przednią szybę widoczność doskonała, ale do tyłu i przez małe trójkątne szybky z tyłu troche słabo widać, ale jest jak najbardziej w porządku.
Wszystko na swoim miejscu jest, choć z początku trochę zbyt skomplikowany był panel środkowy, ale da się wszystkiego nauczyć.
Mam auto od marca i nie było okazji sprawdzić klimy, ale grzeje super, silnik szybko się nagrzewa i daje ciepło.
Kiedy wsiadłem do tyłu pierwszy raz to zdziwiłem się, bo auto we wnętrzu jest większe niż z zewnątrz:)
Jest takie jak ma być, czyli słycać silnik, ale dopiero na wyższych obrotach. Gdy jest silnik ciepły to na parkingu nie słychać go:)
Zależy jak kto jeździ. U mnie spala średnio 15l. W trasie może zejść do 11l-12l, ale w mieście to około 16l-17l.
Samochód trochę kosztuje jako nowy, ale można kupić używane auto w dobrym stanie za mniejsze pieniądze. Jest wart pieniędzy.
Na wybojach trochę deska rozdzielcza hałasuje. Musiałem tylko wymienić przetwornicy światła lewego.
- zużycie paliwa dla silnika 3.5 i V6 4WD 234KM 172kW