Po miesiącu z tym samochodzikiem i pierwszych 2000km mogę go polecić jako nowoczesny, dobrze wyposażony i bardzo ładny samochód miejski. Solidna konkurencja dla nowej Fiesty czy Ibizy a już na pewno o niebo lepsza niż Fabia.
Silnik 0.9 turbo - dynamiczny, turbo ładnie się wkręca mimo niewielkiej turbodziury na niskich obrotach i niewiele pali ale póki co może kwestia dotarcia nie udało się osiągnąć obiecanek producenta. Wady - 3 cylindry faktycznie czasem nieco wibrują.
Tylko 5 biegów i dość przeciętna praca lewarka - co nie znaczy zła.
Bardzo zaskoczył mnie poziom resorowania - jak w dużo większym samochodzie, na pofałdowanej poniszczonej drodze samochód bardzo ładnie płynie. Krótkie nierówności czuć ale to standard w tej klasie samochodu. Trzymanie w zakrętach i uklad kierowniczy jak przystalo na nowoczesny samochód. Bardzo pozytywne wrażenia z jazdy.
Dość niewielka szyba tylna ale rekompensuje to kamera cofania. Lusterka duże bez połaczenia ze słupkiem A - jest naprawdę dobrze.
Łatwo mozna zająć poprawną pozycję za kierownicą, obsługa jest prosta i intuicyjna. Mały minus za brak polskiego menu w komputerze pokładowym - z kolei system audio i inforozrywki jest po polsku więc pewna niekonsekwencja. Tapicerka bardzo ładna, fotele dość dobrze trzymają na boki ale na naprwadę długie trasy nieco za twarde jak dla mnie ..
Nie wiem jak ogrzewanie ale klimatyzacja automatyczna (niestety jednostrefowa) naprawdę dawała radę w upały.
Z przodu 5/5. Z tyłu jest ciaśniej ale w 4 osoby pod warunkiem, że kierowca i pasażer z przodu nie są koszykarzami można swobodnie jechać.
Nie ma się do czego przyczepić - minus za zbyt lekką moim zdaniem tylną półkę która na dużych wertepach potrafi podskakiwać i czasem zahałasować, trzeba będzie się temu przyjrzeć.
nowe auto, cieżko ocenić.
Cena skalkulowana nie jest może jakoś fantastycznie ale za zupełnie nowy samochód o tak nowoczesnym wyglądzie i wyposażeniu jest OK.
Nowy samochód.
Nowy samochód.