Jak na mały samochód miejski to super. Nie zamieniłbym go na inny.
Silnik jak na małego Diesla super. W miarę cichy i zero problemów z uruchamianiem nawet zimą. Przy 90 i 115 km/h cichy. Przy 100km/h wchodzi w niewielkie wibracje i trochę buczy.
Krótki skok gałki na skrzyni. Jednym palcem się przerzuca biegi.
Bardzo elastyczny. Jak na tak małe autko świetnie trzyma się drogi nawet przy dużych prędkościach. Zawieszenie super. Nawet w 5 osób nie odbija na dołkach. w porównaniu z hyundayem rewelka.
Siedzi się wysoko i zaskakująco wygodnie. Duże powierzchnie szyb dają rewelacyjną widoczność. Polecam kobietom
wszystko w zasięgu ręki.
O z tym mogło być dużo lepiej. Jeśli chodzi o nadmuch i odparowanie szyb to kiepsko. Ogrzewanie natomiast dobrze działa i w zimę jest ciepło
Ja mam 185cm i się bez problemu mieszczę. Nawet nie odsuwam fotela max do tyłu. Nad głową też jest jeszcze dystans. Z tyłu tak samo. Dla 4 osób jest ok. da się jechać.
Jak na małego diesla super
O tu muszę pochwalić. Jeszcze nie spalił mi więcej niż 5 l /100km. W trasie przy 120km/h pali około 4,2l a przy 80km/h 3,4l. W mieście natomiast jak się nawet go ciśnie to nie spali 5 l. Na jednym zbiorniku (33 litry) można naprawdę DUŻO przejechać.
Jeśli chodzi o naprawy to zupełnie nic. Jedynie co sprawdziłem to zbieżność 50pln. filtry to około 60pln + olej i jeździć. Warto przy 100000km wymienić pasek alternatora.
Kupiłem go za 16,5tys. pół roku temu. W tej chwili sprzedałbym go za 18,5 tys. i to w tym samym komisie co kupiłem:)
NIC się nie psuje
j.w.