Ocena kierowcy - Nissan Micra II

zadowolona, 18 lat temu
Silnik 1.3 i 16V 75KM 55kW
Rok produkcji 1993
Nissan Micra II 1.3 i 16V 75KM 55kW 1992-2000 - Oceń swoje auto
stosunek ceny do jakości wypada nader korzystnie, duży plus to wygląd auta - skromne ale coś w sobie ma. Stare micry nie są krzykliwie piękne ale nie są też tandetne. Autko jest bardzo solidne i dobrze pomyślane, rozczulają mnie drobiazgi typu zawieszka na korek od baku (kto zgubił ten zrozumie), zamknięcie drzwi kierowcy tylko na kluczyk (kto zatrzasnął klucze w aucie ten doceni) wszystko się gładko otwiera, zamyka, nie zgrzyta ani nie chrobocze, już się nauczyłam że jeśli coś się nie daje otworzyć jednym palcem to nie należy otwierać albo trzeba pomyśleć nad sposobem bo "na siłę" można tylko spieprzyć.
niby 75 koni ale przy dużych szybkościach słabo przyspiesza no i nie jest najcichszy
często zacina mi się 2 bieg ale kupiłam używana więc się nie dziwię
ok trochę słychać jak trzeszczą gumy ale przegląd dostaję od ręki no i biorąc pod uwagę stan naszych dróg oraz wiek auta to i tak nie jest źle
może jestem za mała bo wszyscy chwalą a ja mam problemy i ciągle mi słupki przeszkadzają
jest zgrabna i uniwersalna, przez 10 lat klepali jeden model i nie muszę się wstydzić że jeżdżę złomem bo nikt jej nie daje tyle lat ile ma!
dmucha jak głupia czyli działa super ale mi szkodzi na cerę, jakieś krosty mi na brodzie wyskoczyły
ja jestem mała i szczupła więc nawet w maluchu nie narzekałam ale micrunia jest wygodna nawet dla mojego ojca 120 kg żywej wagi
nie wiem jak inne auta ale moja jest głośna
pali 6,5 w cyklu mieszanym ale ja jeżdżę powoli i nie przekraczam 120 km/h
trochę się martwiłam czy nie wtopię ale jednak warta jest pieniędzy które za nią wołają,
jak dotąd tylko elektryka mi siadła - raz bezpiecznik a raz kostka
moja micra to prawdziwy japończyk, jeśli faceci w tym kraju są równie niezawodni jak samochody to chętnie sobie jednego upoluję
Dziennik kosztów dla Nissan Micra II 1.3 i 16V 75KM 55kW
6,7