Ocena kierowcy - Nissan Micra II

say, 16 lat temu
Silnik 1.3 i 16V 75KM 55kW
Rok produkcji 1993
Nissan Micra II 1.3 i 16V 75KM 55kW 1992-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : silniczek 1.3 16V jest THE BEST !!!! Nie polecałbym 1.0 bo niewielka oszczędność a jednak odczuwalnie słabszy. Warto mieć ten zapas mocy pod nogą wtedy jeździ się naprawdę bez kompleksów bo kiedy trzeba wyprzedzić to 2cm na pedał i poprzednik jest z tyłu..)) Mi to bardzo odpowiada bo nie lubię się stresować czy dam radę czy będę jechał za TIR-em wiele km. SłOWEM POLECAM WSZYSTKIM OSZCZĘDNYM TEN SAMOCHODZIK - najlepiej sprowadzony nie zakatowany! Odwdzięczy się nam ekonomiką i bezstresową jazdą!!!
poza drobiazgami -- DOSKONAŁA
micra naprawdę miło mnie zaskoczyła...próżno szukać w niej wygody bo to typowo miejskie, małe zwinne i oszczędne autko z prawie niezniszczalnym silnikiem 1.3 16V. Czasem wydaje mi się, że brakuje jej 6-go biegu /powyżej setki silnik zaczyna być głośny/. Słowem na miasto i strefy podmiejskie autko idealne ! Gdy -30 i +30 pali tak samo za "dotknięciem" kluczyka.Łańcuch rozrządu gwarantuje dłuuugą bezawaryjną pracę i bezpieczeństwo silnika. Moja wersja SLX z klimą, ABS, wspomaganiem kier. i innymi bayerami -wszystkie one bardzo się przydają w codziennej eksploatacji. Blacha też dobra /ocynk/. Słowem AUTKO GODNE POLECENIA zwłaszcza kobietom...))) . Miłe przestronne i da się polubić..)) a do twardego zawieszenia i twardych siedzeń można się przyzwyczaić !
skrzynka może nie idealna ale o niebo lepsza niż w Fiatach CC. Biegi wchodzą precyzyjnie...tylko moim zdaniem brakuje trochę 6-stki....))
Bardzo dobry i mało awaryjny
widoczność doskonała aż za dużo...))
Jest OK..trochę brzydki ten ryjek ale poza tym OK
OK
mogło by być lepsze...szum opon denerwuje a powyżej 100-tki także silnik
w mieście mogła by palić troszkę mniej ale coś za coś i te 16V robi swoje
OK - tylko odnośnie wersji k11! - bo już k12-stki są za drogie i często się psują /no może poza modelem diesla/
OK- poza naprawdę drobiazgami
porównując do innych aut -- doskonała

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 75KM 55kW [l/100km]

6,2