Ocena kierowcy - Nissan Micra II

cig13, 18 lat temu
Silnik 1.0 i 16V 54KM 40kW
Rok produkcji 1999
Nissan Micra II 1.0 i 16V 54KM 40kW 1992-2000 - Oceń swoje auto
jako 2gie auto polecam gorąco. Jeśli ktoś chcę auto rodzinne, turystyczne to niech się 2 razy zastanowi. Mieszczuch na 5+
Mały silniczek, bardzo dzielny i w miarę elastyczny, lubi kręcić się "wyżej". Na LPG bardzo mocno czuć różnicę w gazie - moc nieco spadła przy instalacji za 1800pln. Do miasta wystarczy.
Generalnie po japońsku - czyli wzorowo, czasem wsteczny lub 1nka z rana wejść nie chcę ale jak się olej rozrzedzi jest supcio.
małe, niezbyt wysokie jak na swoją klasę, w górach potrafi wykazać się zestrojeniem perfekcyjnym. Jeżdżąc po polskich drogach... zawieszenie wymagało regulacji po 60000
Mnie wystarcza - jest bardzo dobrze
Małe autko za nieduże pieniążki, to co jest nie odpada wszystko działa i jest pod ręką - nie ma się do czego przyczepić
może i troszkę paruje, moze to być problem - ale przy tej cenie i przeznaczeniu nie oczekuję więcej. Wentylacja - dmuchawa potrafi narobić hałasu.
Jestem niski i każde auto mi pasuje, kierownica jest za duża :) Z tyłu 2metrowiec nie jest wskazany. Nad głową jest dużo miejsca ale czasami nogi się nie zmieszczą
Jakieś tam jest, ale działa do 80kmh, max 120kmh, potem zaczyna się horror (przypominam, że jest to auto miejskie) kończy się na 160 bo więcej nie poleci - powyzej 130 radio nie ma sensu.
Na benzynce bedzie od 5 do 8 na gazie jestem w stanie zejść do 6, ale jak dam w palnik to nie przejade 300km na 27 litrach (zasięg na LPG to tragedia!!) W zimie przy pełnym bucie mały silnik chcę jeść - 9l LPG!!
Za tą cenę dostajemy to czego mozemy sie spodziewać. Bezawaryjny, mały i bardzo przyjemny w prowadzeniu - maszyna dopracowana w każdym względzie.
Nic się nie działo - po to go kupiłem ze znaczkiem Nissan
Jedna rzecz, coś przy elektryce, zapłonie - nie pamiętam co... ale pod domem mi się rozpadło i tylko RAZ nie pojechał (po 3km jazdy). Generalnie mogło sie trafić... Leje gaz i jeżdżę ile sie da bez obaw.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 16V 54KM 40kW [l/100km]

7,3