Uwielbiam to auto. Może nie jest specjalnie szykowne, nie dodaje za grosz prestiżu, jest mało komfortowe, raczej dla jednej osoby. Nie jest ani nowoczesne, ani specjalnie piękne. Ale... da się naprawdę lubić!!! Za bezproblemowe użytkowanie, niezawodność, łatwość obsługi, przyjemne prowadzenie. Ogólnie fajny samochód, za śmieszne pieniądze- tak w zakupie jak i użytkowaniu- prawie rower. I jeszcze coś- to samochód dla .... prawdziwych facetów- którzy nie muszą niczego udowadniać innym poza tym że podejmują dobre decyzje;) Ostatnie to trochę żart, ale coś w tym jest.
W sumie niesamowita sprawa. Malutki silniczek a diabełek. Oczywiście w kontekście klasowej konkurencji. Nie spodziewałem się. Uwielbia wysokie obroty- w zakresie od 2 do 4 biegu bomba. Diesle zostają daleko za mną w sprincie:) Cichutki- jak kosiarka:) Problem z odpaleniem w bardzoooo mroźne dni- chyba kable u mnie. W wieku 16 lat i przy tym przebiegu nie bierze ani odrobiny oleju. Ogólnie bomba.
Bardzo dobrze. Czasami problem z jedynką- ale wystarczy na dwójkę i jedynka zaraz wchodzi.
Hm. Tu mam problem co napisać. Ogólnie dobrze, a jak na klasę chyba bardzo dobrze. W końcu mały, wysoki samochód. Krótki rozstaw osi i znaczna wysokość - to nie jest samochód sportowy- lubi przechylać, bujać. Jest też oczywiście mało komfortowy- czuć prawie każdą nierówność, dziurę. Wymieniłem amortyzatory- pomogło:)Niezwykle zwrotny i łatwy w prowadzeniu samochód. Wrażliwy na wiatr boczny- masa, wysokość- normalne.
AKWARIUM. Może trochę małe lusterka. Ogólnie REWELACJA, prawie jak na rowerze:)
Mało schowków trochę. Mój model ma tą wielką półkę na desce, ale wszystko na niej przecież lata:) Ogólnie może być, chociaż za rozwiązanie zamykania bagażnika bym zabił projektanta- już zatrzasnąłem klucze w środku!!!!!
REWELACJA!!! W lecie nawiew chłodzi jak klima. W zimie szybko i mocno grzeje!!!!!
Zazwyczaj jeżdżę sam więc bez problemu. Mam 185 wzrostu i jestem bardzo zadowolony. Ale jeśli już obok siada np. brat tej samej postury jest problem- stykamy się- WĄSKO. I strasznie wrażliwa na dodatkowe obciążenia.
Świetnie. Silnika nie słychać do ok 120 km. Jedynie hałas powietrza i .... tablicy rejestracyjnej na klapie bagażnika na dziurach:) irytujące.
Bezstresowe auto. Pali średnio 6 l. Części w normalnych cenach. Łatwa w naprawie - bez skomplikowanych elektrycznych bajerów i dziwnych rozwiązań. Wymiana części eksploatacyjnych tylko i z wiekiem niektórych mechanicznych- ale to szok dla samochodu zjechać z dróg niemieckich na polskie- stąd wymiana amortyzatorów i przegubów.
Nie spotkałem się z lepszym współczynnikiem.
Niezawodna jak dla mnie. Wymiana niektórych elementów ze względu na wiek i polskie drogi.
Nie odczuwam stresu mimo wieku samochodu.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 16V 54KM 40kW