jak dotąd jest niezawodny poza popychaczami które zaczynają klekotać i czkawką która jest spowodowana nieuchronna awarią przepływomierza
poza 1 i wstecznym .... jest ok...
wymiana przegubów i i kilku gumek w zawieszeniu a tak to oryginał ....
wentylacja super ..... w lecie oryginalny odsuwany szyberdach który zapewnia świetną klimatyzacje i wietrzenie samochodu choć czarny lakier przyciąga promienie słoneczne .... ale za to w zimie sie nagrzewa .
oryginalnie przyciemnione szyby też chronią latem .
rzecz gustu ....
z tym spalaniem to jest różnie ..... jak sie depnie to lubi łyknąć a w trasie nawet sie zadowoli 4.5l .... Gorzej w zimie nawet 10 L .... części są tanie wbrew mitom jakie krążą o Japończykach ..... choć jestem niemiło zaskoczony ceną popychaczy i płytek regulacyjnych ....komplet 3.5tyś zł :(używany silnik w dobrym stanie kosztuje niecały tysiąc)
ja nie narzekam mój mikras jest akurat bardzo dobrze wyposażony ...jest to wersja limitowana z elektrycznymi szybami odsuwanym szyberdachem dwoma poduszkami powietrznymi centralnym zamkiem ,alarmem , przyciemnionymi szybami bardzo ładnymi felgami i czarnym perłowym lakierem a wszystko to jest oryginalne z fabryki...więc trudno mi powiedzieć bo choć jest ona 96r to jest niezawodna i piękna a to co wyjeżdżało z polskich salonów było skromnie wyposażone .... ale jestem bardzo zadowolony mickra nie widziała konserwacji a jak na auto z 96 r niema grama rdzy a w garażu nigdy niestała wiec jest super więc dla mnie akurat jakość tego auta do ceny jest super
wsiadać i jechać
jest w rodzinie od nowości i nigdy nas nie zawiodła w całej jej żywotności nigdy sie jej nie zdążyło stanąć i odmówić posłuszeństwa
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 16V 54KM 40kW