: Bez komentarza. 190KM w małym aucie czyni go \"miejskiego pirata\", a i na trasie się przydaje i to dość często.
Fajne autko, jak go zobaczyłem na początku na zdjęciach, to wydawał się totalnym brzydactwem, ale jak go zobaczyłem i wsiadłem do niego, to moja ocena odwróciła się o 180 stopni, fajne autko, i fajnie jeżdżące, no i ten design, nie każdemu się podoba, ale o gustach się nie dyskutuje. Dość mały jest też bagażnik, ale przecież rzadko jest okazja zapakować do pełna.
Wspaniały motor, największą satysfakcją jest zmielenie z przed świateł innego kierowcy w teoretycznie \"lepszym\" aucie, co się nie spodziewa, co ma to \"dziwadło\" ma maską :) Zwłaszcza miny rzedną małolatom w BMW M3 Power LPG ;) a i zapas mocy przydaje się na trasie do wyprzedzania
Dobrze wchodzą biegi, dźwignia blisko kierownicy. OK.
Twarde zawieszenie, jak to u usportowionym aucie. Ale dobrze trzyma w zakrętach.
Z przodu i na boki dobrze, z tyłu - kicha, ale kamera dobrze spełnia swoje zadanie.
Dla kierowcy - fajnie, wszystko blisko koła kierownicy. Jeżdżę głównie sam więc nie wiem jak z resztą.
OK, klima działa dobrze, ogrzewanie też bez zarzutu.
Z przodu super, z tyłu - no cóż nie rewelka, ale to w sumie niewielkie auto, więc cudów nie ma.
Na wysokich obrotach silnik trochę słychać, ale to urok usportowionego autka. A i pasażerowie są pod wrażeniem silnika
A czego się spodziewać po ciężkiej nodze i 190KM??? 10l/100km to normalne, ale ja lubię \"depnąć\". przy spokojnej jeździe byłoby pewnie mniej, ale dla spokojnego kierowcy po co te 190 km?
Super - szukałem praktycznego auta z mocnym silnikiem benzynowym, planowałem wydać do 100 tysięcy, za 74 tysie dostałem autko, które jeździ równie dobrze jak np Citroen DS4 czy Peugeot 308GTi, a jest sporo tańsze i prawie tak samo praktyczne.
Nic się nie dzieje, ale autko młode.
Nic się nie dzieje, ale autko młode.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 DIG-T 190KM 140kW