Ocena kierowcy - Nissan GT-R Coupe Facelifting 2016
Przebieg:
1 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: Wszystko, genialny pocisk, z minusów to mogliby tylko odmłodzic trochę skrzynię, ot co..
Samochód torowy, bezkompromisowy, a jednocześnie dający się używać na codzień, genialne połączenie, posiada bagażnik, co nie jest takie oczywiste w tego typu pojazdach
Benzynowy, moment obrotowy ustawiony wysoko, ok. 4000 revs. I od tych obrotów zaczyna się zabawa, do 3000 rev leniwy, o żużyciu paliwa nie rozmawiamy, przy 130 kmh - 1~15 l/100km, przy 250 - 30 ltr, przy butowaniu zużycie nie ma ograniczeń
Brakuje biegów, jet tylko sześć, co przekłada się na hałas w czasie szybkiej jazdy i zuzycie paliwa, jest szybka, głośne zmiany przełożeń.
Bardzo precyzyjne prowadzenie, ultra twardy na Dunlopach 600CTT, nawet w trybie Comfort. Kierownica mogłaby przekazywac odrobinę więcej info , semi-slicki Dunlop Sport Maxx GT nie lubią kolein, można się lekko wystraszyć na początku. Zmiana na Mich 4S pomaga. Jeździłem nim całą zime i musze przyznać , że to super zimowe auto, fantastyczna trakcja na śliskim, !
Bardzo duża sztywność, nie rozkołysze sie na amorkach jak inne auta.
Przód norma , tył słabo, w nocy oślepiają światła aut z tyłu, bo nisko się bardzo siedzi, trzeba przyciemnic.
Outstanding, wszystko pod reką, dośc dziwne miejsce na przycisk do zmiany brzmienia wydechu. nad kolanem, nie mam zastrzeżeń
Normalnie, na plus podgrzewane fotele.
Jak na supersporta, doskonale, sprawdzałem Porsche Turbo S, znacznie wieksza klaustrofobia. GTR to samochód 2 osobowy.
Z tyłu jakąś torbe można rzucić.
Mam Armytrixa z klapami, wyciszenie w rozumieniu normanych samochcodów - nie istnieje, ale tak ma być. Tzw. GT-R Symfony tj dzwieki mechanizmów, skrzyni, silnika, kół, mostów , wałów, doskonale rozpoznawalne w czasie jazdy. POEZJA !! Jest taki moment od 130 -150 km/h kiedy w aucie jet akceptowalnie, poniżej i powyżej RYK i wibracje
Pakiet ubezpieczeniowy 7 k zł, reszta nie wiem
Za tę monetę nic mocniejszego i bardziej trakcyjnego sie nie kupi
za nowy
za nowy