Ocena kierowcy - Nissan Bluebird III Sedan

Orzelek, 18 lat temu
Silnik 2.0 i 105KM 77kW
Rok produkcji 1990
Nissan Bluebird III Sedan 2.0 i 105KM 77kW 1985-1990 - Oceń swoje auto
Blacharka wiadomo siada bo nie jest to ocynk ale dla chcacego nic trudnego i małym kosztem można zrobić. Auto jak na 16 latka bez blachy ocynkowanej wyglada dobrze.
Silnik wiadomo chodzi doskonale jeśli się dba z wymianą oleju, filtra powietrza i paliwa. Nie zapominajmy tez o wymianie świec i przewodów bo to też daje efekty pracy silnika i jego utrzymanie. Polecam dodatki do paliwa które przeczyszczają wtryski owszem kupić dobre i tylko raz w roku zrobić taka mieszankę.
Mam automatyczną skrzynie i chodzi dobrze.
Nie narzekam, działa bez problemowo.
Widoczność jest doskonała.
Ogrzewanie daje u mnie mocno i szybko silnik łapie odpowiednią temperaturę. Jeśli ktoś ma słabe ogrzewanie to znaczy że ma żle odpowietrzony układ chłodzenia i może termostat uszkodzony. Latem chłodzenie jest dobre i nie nażekam.
Ojjj... przestrzeni jest sporo dla kierowcy i pasażera. Fotele pasażera i kierowcy odsunięte na ful do tyłu i pasażer z tyłu ma sporo miejsca.
Wyciszony jest dobrze ale z czasem uszczelki wiadomo nie dociskają już jak powinny.
bardzo mało pali przy obrotach 2-2,5 tys. spalił mi na 100 km 7 litrów w trasie. Jazda spokojna owszem.
Mam auto z niemiec gdzie było serwisowane i nie było usterek drobiazgowych w nim ale przy 230 tyś km wiadomo że coś juz będzie drobnego związane z układem jezdnym. Chwale to auto i sprawuje mi się dobrze od 2 lat.
Autko ma wiadomo przebieg zrobiony i w niemczech tez dostawało ostro bo ciągnięto nim przyczepke z końmi i dopiero teraz zostały wymienione amortyzatory tylne no i przez zaniedbanie lekkie własciciela gdzie siadł wtrysk musiałem wymienić wtryski dla świętego spokoju. Amortyzatory sa nie drogie bo kosztowały mnie 360 zł za oba na tył i to japońskie wiadomo teraz z 2 letnią gwarancją.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 105KM 77kW [l/100km]

8,3