: Silnik jest bardzo oszczędny i eleastyczny. Następny będzie także Nissan ale tym razem Qashqai+2 i również 1.5 dCI, po face liftingu.
Samochód użytkowany przez 6 lat nigdy mnie nie zawiódł. :) Daje 5. Następny będzie także Nissan ale tym razem Qashqai+2 i również 1.5 dCI, po face liftingu.
Od 6 lat (czyli od nowości) nigdy nie miałem żadnych problemów z silnikiem, może dlatego że zawsze wlewałem paliwko VP Shell Power i co roku wymieniałem olej silnikowy - tylko Shell 10W60 Ultra Racing wraz z filtrami. Dodatkowo zawsze przestrzegalem prostych zasad: ostro przyśpieszać tylko i wyłącznie na rozgrzanym silniku oraz przed wyłączeniem silnika odczekąć około 1 minuty na biegu jałowym. Daje 5
Przez 6 lat użytkowanie nie miałem żadnych problemłów, może dlatego że w 3 roku eksploatacji wymieniłem olej przekładniowy. Daje 4+
Przez 6 lat użytkowanie nie miałem żadnych problemów, może dlatego że jest taki mały przebieg czyli 81 tys. km / 70% po Szczecinie :) Daje 5
Bez problemu, jednak od nowości mam zainstalowany radar cofania znajdujący się w mocowaniu tablicy rejestracyjnej - rewelacja, polecam - lepsze niż montowany w zderzaku. Daje 5
Na tą klasę samochodu, bez zarzutu. Daje 5
W zimie przy -15 stopniach silnik nagrzewa się po przejechaniu około 2 km. Rewelka - nie wiem dlaczego inni narzekają. W lecie przy upale 35 stopniach (nie w Polsce) klima sprawuje się idealnie przy włączonym 1-2 biegu. Daje 5
Optymalna w tej klasie samochodu. Daje 4+
Mogło być trochę ciszej po wyżej 130 km/h. Daje 3+
Około 20 zł na 100 km - rewelacja, przeglądy w ASO Szczecin wraz z kartą rabatowa 25% -rewelacja. Napraw nie było oprócz zwykłej eksploatacji - rewelacja. Daje 5
Jeździłem samochodami wykonanymi z lepszej jakości materiałów, ale stosunek jakości do ceny był zupełnie inny. :) Daje 4+
Mógłby być bardziej cichy a także materiały z jakich zostało wykonane wnętrze samochodu mogło być lepszej jakości. Daje 4
Brak. Miałem szczęcie? Daje 5
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 82KM 60kW