Ocena kierowcy - Nissan Almera II Sedan

sostrows@poczta.onet.pl, 22 lat temu
Silnik 1.8 16V 114KM 84kW
Rok produkcji 2001
Nissan Almera II Sedan 1.8 16V 114KM 84kW 2000-2002 - Oceń swoje auto
To już prawdziwy samochód (po obowiązkowym 126P i Fordzie Ka). Dużo miejsca, wystarczający kufer. Silnik 1,8l ma rozsądne 115KM, dzięki czemu nie rozleci się on jak wyżyłowane silniki konkurencji. Stosunek mocy do masy i tak gwarantuje dobre przyśpieszenie w koniecznych sytuacjach. Przy 15 tys. zamieniłem fabryczny wkład filtra powietrza na wkład o zwiększonej przepustowości firmy KingDragon. Nie chodzi o tuning, ale o ułatwienie dolotu powietrza do silnika, co może dać w efekcie minimalnie mniejsze spalanie. Poza tym taki wkład czyści się co 20 tys. km i jest on praktycznie tak trwały, jak łańcuch rozrządu silnika Almery.
generalnie bardzo, bardzo elastyczny i dobrze że japońce nie wyciskali z niego ile się da.
czasami haczy
super, choć nie wiem jak długo wytrzyma w polskich warunkach
ale przydałby się bajer z nowej Primery do parkowania, tj. kamera z tyłu
wszystko w zasięgu ręki, uchwyty na napoje - rewelacja, ale brakuje ich dla pasażerów
klima w standardzie mówi sama za siebie, b. szybko się nagrzewa, tak więc w zimie wystarczy oczyścić szyby, odpalić i w drogę
wystarczająco, chociaż czasami mam wrażenie, że kierownica leży mi na kolanach
potwierdzam, że 1,8l przy 4 tys. staje się głośniejszy, choć dość przyjemnie brzmi. Wycie jest dopiero przy 150 km/h na czwórce.
około 10l/100, ale dokładnie nie sprawdziłem.
Almera 1,8l, w wersji Comfort High, z RM i dodatkami na podłogę kufra kosztowała 64 tys. w lipcu 2001r. To chyba rozsądne pieniądze, jeżeli na chwilę obecną za takie same pieniądze można kupić tylko dwie najtańsze (patrz: gołe) opcje nowego Fiata Stilo. Nissan wygrywa w punkcie 13 również z Hondą i Toyotą.
5-, bo z okolic oświetlenia sufitowego wydobywa się często dziwne skrzypienie
po pierwszym przeglądzie, zero usterek

Usterki Nissan Almera II

Liczba wpisów: 37