Nie rozumiem jak można wyprodukować - jako następcę - gorszy model. i niechodzi mi tu o silnik,hamulce i bajery elektroniczne(ABS;klima itp)! To jest na pewno lepsze. Pogorszyły sie takie drobiazgowe sprawy ułatwiajace użytkowanie - np. bagażnik (sedan), kontrolki - podświetlenie,brak możliwości sprawdzenia poziomu płynu spryskiwaczy( w N15 miałem zwykły wężyk plastikowy - po zatkaniu palcem otworka odpowietrzajacego widac było w rurce poziom płynu; próbowałem zamienić przykrywki - chytrze zmienili średnice!), nie ma popielniczki dla pasażerów z tyłu - zaślepka - także nie pasuje od N 15!,ale poważną wadą (jak dla mnie - po tym przebiegu) jest zbyt duży promień skretu, co za tym idzie trudnośc manewrowania w mieście. nie rozumiem dlaczego zlikwidowano zamek w drzwiach kierowcy - znowu jest tylko zaslepka! Jak sie dostac do auta, lu je zamkąć w razie awarii elektroniki ? To nie problem na gwarncji, ale co potem? czy ktoś miał podobne problemy? A tak w ogóle to jeszce - po przeczytaniu postów - wiele jeszce przed mną.... A N 15 żal.
elastyczny,jestem "świeżo" po N 15/1,4 - 270000 i to lekki postęp; smród "zgniłych jaj´ przy cofaniu na krawężnik itp. przeszkody;doś elatyczny
na raie dobrze, wsteczny troche skrzypi
fajnie sie prowadzi, troche słabe wspomaganie ( w por. do. N 15), fatalny promień skretu ( por. do N15); poza tym cicho i fajnie
do przodu ok.; trudne cofanie w sedanie
wszystko na miejscu;brak podświetlenia przycisków zamykania auta, i blokowania szyb, a podświetlenie podnosników szyb jest1 jaka tu logika?W bagażniku sedana wystająca oprawki lampy - to wali w bagaż i grozi uszkodzeniem lampki; bezsensowne pałąki bagażnika oraz "oprawa" środkowego pasa bezpieczeństwa zmniejsza możliwośc wypełnienia bagaznika! to skandal.To projektował konstruktor - bublarz - chyba nie Japończyk. W zamian bezsensowny haczyk w przy siedzeniu pasażera. Brak pojemnika na monety autostradowe". podczas czyszcenia szyb z lodu uszczelki chyba grożą uszkodzeniem - szyby też tak sie strasznie gną??
parowanie,ogrzewanie ok. żle oświetlone pokretła sterowania ( za mały pasek podświetlenia) - nie w każdej pozycji jest widoczny
przód ok. z tyłu gorzej
małe obroty ok. Szybkośc autostradowa = fatalna głosność !!!! juz nawet nie wiem co szumi - uszczelki??
jeszcze za mało danych ,spalanie- trasa "bez szaleństwa´ - ok. Miasto duuuużoo!
może nie jakoś, ale wyposażenie/osiagi do ceny sa ok.