: Miękkość tego auta w mieście na nierównościach i zarazem trzymanie sie drogi na zakrętach.
Auto idealne dla kobiety, młodego kierowcy czy emeryta.
Osiągi może nie są super, jednakże spalanie, ilość bajerów czy sam wygląd nadrabia..
Moja almerka ma 205 tys przebiegu kupiłem ją za 3,5 tys zł a wsadziłem w nią 1,5 tys i szczerze powiem nic się nie dzieje :)
Największą awarją w tych silnikach jest turbina którą mozna zregenerować czy kupić.. (ja kupiłem za 550zł).
Silnik pracuje równo, cicho (jak na diesel w tym wieku)
Póki co brak problemów. Wiele opinii było o zawodności tych silników jednak ja słyszałem kilka opinii i mimo tej samej pojemności te silniki różnią sie od siebie. Silnik posłuży tyle na ile mu na to pozwolisz i jak będziesz o niego dbał.
Skrzynia jak każda inna manualna, zmienia biegi nie ma problemów z wbijaniem biegów..
Autko trzyma się drogi niesamowicie.
Dziurki i hopy łyka mięciutko. Wspomaganie pracuje, nic dodac nic ując
Samochód jest idealny do miasta, jednak w trasie nie zawiedzie.
Po przejechaniu 800km odczułem zmęczenie znacznie, lecz zrobienie 200-300 km nie jest problemem :)
Żałuję bardzo, że brakuje "grzanych dup" w tych samochodach..
Wentylacja bdb, szybki odparowują chwilę po włączeniu nadmuchu.
Ogrzewanie jak i klima działa bardzo dobrze, reguloway manualnie jak i automatyczny nawiew ułatwia życie niesamowicie.
Może i to nie jest S klasa czy Cadlillac, ale jak na autko w takich pieniądzach to miejsca jest sporo zarówno na miejścu kierowcy jak i pasażera. Daje 4/5 ze względu na problem w wersjach 3-drzwiowych gdzie z tyłu nie ma aż tyle miejsca.
Diesel z 2003 nie oczekujmy cudów. Nie warczy jak maluch czy jak dziursko w tłumiku, ale też nie chodzi jak nowy wózek.
Generalnie da sie przezyć i nie odczuwa się tego tak strasznie.
W mieście spalanie mam 6 l no przy piłowaniu mam 7.
Przy pełnej ekonomii schodze do 5 l.
Największym atutem tego samochodu bezwzględnie jest koszt utrzymania.
3-10 tys za takie autko? można powiedzieć że cena idealna.
Są alternatywy w postaci A3, Megane itp. jednak ze wszystkich obecnych nie żałuje swojego wyboru.
Pompy, oleje, filtry mało tych usterek drobnych generalnie te co zawsze. Uwaga na tylne lampy, drogie i mała dostępność w wersjach po liftowych...
Turbina to chyba najpowazjniejsza z usterek.
Nalezy tez dbać o to żeby rdza nie zjadła naszego samochodu(chociaż na to trzeba uważac w kazdym samochodzie)
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 82KM 60kW