Lista ocen Nissan Almera I Sedan 1.4 87KM 64kW 1995-2000 (145)

3,7
~Ciaki
Sedan 1.4 87KM 64kW
Jest kilka niedoróbek, ale są one marginalne i praktycznie nie wpływają na komfort użytkowania samochodu, patrząc z perspektywy kierowcy. Pali niedużo, nie psuje się, tylko na tylnej kanapie trochę mało miejsca i wyciszenie kuleje. No i sławna \"jakość\" japońskich blach z tamtego okresu... Zaniedbana/powypadkowa Almera będzie rdzewiała na potęgę... \"Deszczyk pada, wiater wieje, Nissan stoi i rdzewieje\" ;)
~Dominik S.
Sedan 1.4 87KM 64kW
Auto drugie w rodzinie, stąd niski przebieg. Genialnie niezawodne i przyjazne dla kierowcy. Szkoda, że już takich nie produkują. Niestety, ciężko już będzie kupić Almerę w dobrym stanie, głównie przez korozję, która po tylu latach zaczyna dawać o sobie znać.
4,2
~micek
Sedan 1.4 87KM 64kW
Moj pierwszy okres zachwytu minal. Auto mam 4 lata, przejechalem 50 tys. km. Dostrzegam jego wady (korozja, wyciszenie, troche za slaby silnik), jak i zalety (niezadownosc, bezawaryjnosc). Odradzam Almere amatarom sportowych wrazen (silnik wysokoobrotowy, ale nawet na gorze nie rzuca na kolana moca). W miescie moglby palic mniej, poza miastem moglby byc mocniejszy i cichszy. Hamulce moglyby byc lepsze... W zamian jednak dostalem 4 lata...
3,7
~lafiryndus
Sedan 1.4 87KM 64kW
Nie jest źle ale mogłoby być lepiej. Poza blachami, osłonkami a w konsekwecji przegubami zewnętrznymi - musiałem wymienić oba w ciągu 1,5 roku ze względu na pęknięte gumy, koszt z wym.ok 500 PLN, nic innego poważnego się nie przytrafiło. Silnik powinien mieć kilkanaście KM więcej! Na żaden poprzedni samochód nie wydałem tak mało na naprawy bieżące! Co innego to frajda z jazdy - lubię jeżdzić autem lecz Almerą to aż mi się nie chce. Osiągi...
~nismo1984@o2.pl
Sedan 1.4 87KM 64kW
Auto jest naprawdę super. Przydałby się mocniejszy silnik i zmiana kierownicy oraz gałki zmiany biegów. Zadbany egzemplarz będzie służył długie lata bez konieczności ponoszenia większych kosztów. Praktyczność samochodu też jest bardzo przyzwoita, choć w sedanach trudno jest wykorzystać całą dostępną przestrzeń bagażnika. W wyglądzie nie ma żadnych ekstrawagancji co kożystnie wpływa na ponadczasowość stylistyki. Dobrą rzeczą może być też spora...
4,6
~maciusb@go2.pl
Sedan 1.4 87KM 64kW
Mimo kilku prób ze zmianą marki (był Opel, Seat, Fiat, wiekowe BMW) zawsze wracałem do Nissana. Obecna Almera jest trzecią jaką posiadam, a miałem również Sunny`ego. Zawsze będę miał dobrą opinię o tych autach ponieważ nigdy mnie nie zawiodły. Obecną Almerą pokonam zapewne kolejne 250tys km, a następnie zamienię ją na 100% na kolejnego Nissana.
4,6
~Teder
Sedan 1.4 87KM 64kW
Uważam żę do tego do czego został stwożony nadaje się idealnie. Samochodem się jeżdzi a nie naprawia i ten model to zapewnia. Napewno nie jest limuzyną ani autem terenowym ale służy swoim właścicielom bezawaryjnie i na tle koreańców i włochów wypada bosko. Ja dokupiłem sobie auto terenowe i teraz mam wybór.
~elvis
Sedan 1.4 87KM 64kW
polecam - ale nie przerabiajcie na gaz - oszczednosci mogą nie pokryć wydatków, chyba ze dużo jeździcie i nie dbacie o samochód
~Dawid WPU
Sedan 1.4 87KM 64kW
Nissan Almera I generacji to naprawdę godne polecenia auto. Za stosunkowo niewielkie pieniądze dostajemy auto niezawodne, bezawaryjne, silnik pracuje bardzo dobrze, nie bierze grama oleju. Najbardziej wkurza mnie korozja w tym aucie, która jest wszechobecna. (progi, drzwi). Polecam to auto zarówno rodzinom z dziećmi jak i młodym kierowcom( sam nim jestem) , którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z motoryzacją. OGÓLNIE OCENIAM NA 4+
~Antoni K.
Sedan 1.4 87KM 64kW
samochód idealny-może dlatego, że oryginalny japończyk. Peugeoty,Renault, Ople, Volkswageny nawet te najnowsze modele "nie przeżyją", tego modelu ALMERY- od wielu znajomych wiem, że przebieg ponad 600.000 km nie stanowi dla niej żadnych kłopotów
Nissan Almera I Sedan