Uważam żę do tego do czego został stwożony nadaje się idealnie. Samochodem się jeżdzi a nie naprawia i ten model to zapewnia. Napewno nie jest limuzyną ani autem terenowym ale służy swoim właścicielom bezawaryjnie i na tle koreańców i włochów wypada bosko. Ja dokupiłem sobie auto terenowe i teraz mam wybór.
Bardzo dobry silnik, oszczędny i cichy a zapala dosłownie za dotknięciem, lubi wysokie obroty i wtedy mocy jest wystarczająco. Nieprawdopodobnie wytrzymały jak na benzynę, znam przypadki przebiegów rzędu 600 tyś bez jakiejkolwiek awari. Niewysilony i to jest to, choć odradzam gaz, silniki DOHC nie lubią tego.
Nie mam z nią żadnych problemów choć uważam że jest żle zestopniowana, za długa 4 powoduje że na tym biegu wyprzedzanie jest zbyt długie. Oszczędna to powinna być 5 a tak trzeba redukować aż na 3 i w czasie wyprzedzania pow. 4000 tyś obr. zmieniać na 4 co jest niebezpiecznie.
Zachowuje się tak jak większość kompaktów i nie ma problemów w zakrętach. Ja preferuję szybką jazdę i założyłem niskoprofilowe opony oraz obniżyłem zawieszenie o 4 cm co dało rewelacyjną poprawę prowadzenia i teraz samochód jedzie jakby przyklejony. Kupno prawdziwie sportowych opon o profilu 50 polecam wszystkim którzy narzekają na prowadzenie się auta, chcecie efektu to nie oszczędzajcie na oponach bo dębica to dobra jest dla Tico
Widoczność raczej przeciętna i tu niewiele można zdziałać.
Wszystko jest tak jak powinno być w tego typu samochodzie.
Żałuję tylko że nie mam klimatyzacji choć założenie jej teraz nie jest problemem i kosztuje około 2500 zł.
Więcej niż w golfie IV i to wystarcza dla 4-ga dorosłych ludzi.
Jadąc 160 km spokojnie rozmawiam z żoną a przy 180 km ona zawsze mówi a nie krzyczy zwolnij.
Jeżeli chodzi o spalanie to jak mocno cisnę to i 10 L/100 km mnie nie dziwi ale na trasie bez pośpiechu udało się zejść poniżej 6 L/100 km. W miescie nizej 7,4 nigdy nie zszedłem. Części potwornie drogie ale brak potrzeby ich kupowania jest bardzo tani.
Mam go od nowości ale za piniądze które niby jest dziś warty to nigdy go nie sprzedam, rozśmieszają mnie porównania do cen sprowadzonych trupów z europy, jak ktos chce niech wieży w te bezwypadkowe okazje ha,ha,ha-naiwny naród mamy.
Bardzo chciałbym coś naprawić.
Niestety wszystko sprawne i choćby dla zasady mogło by coś się zepsuć