Ocena kierowcy - Nissan Almera I Sedan

Artoo, 19 lat temu
Silnik 1.4 87KM 64kW
Rok produkcji 1997
Nissan Almera I Sedan 1.4 87KM 64kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Fantastyczna dynamika przy 100-130 km/h. Kiepsko poniżej 80 km/h. Wyprzedzanie jest wtedy nader stresujące
Kiepska elastyczność. Czętste zmiany 2-3-4 bieg. Funkcjonowanie bez zarzutu z małą uwagą, że piątkę wrzuca sie dosć niewygodnie. Może dlatego że rzadko. Piąty bieg powyzej 80 km/h i w razie zwolnienia trzeba redukować, więc najczęściej jeździ się na czwórce bo do 110 bez problemu
Zakręty to sama przyjemność. Wyśmienicie trzyma się drogi. Jak przyklejony. Całe zawieszenie bardzo trwale nawet jak na polskier drogi. Po 120 000 km stan amortyzatorów taki jak nowych.
Nienajlepsza do tyłu. Zdecydowanie przeszkadzają przednie słupki. Choć wcześniej mi się to nie zdarzało,a jeżdżę sporo, kilka razy nie zauważyłem nadjeżdżającego z boku samochodu. zdemontowałem owiewki i jest lepiej ale i tak trzeba uważać.
Nie mam zastrzeżeń
Całkiem nieźle, choć w wilgotne dni mimo wszystko potzreba sporego nadmuchu żeby odparować szyby.
Jeżdze z przodu i tu jest na pewno ok. Tych z tyłu nie pytałem, ale nie narzekali.
Bez zarzutu. Szczególna przyjemnosć powyżej 100 km/h
W mieście 9-11 litrów. Droga do pracy 5 km bez większych korków. W trasie w polskich warunkach 6,5 litra. N aautostradzie nie sprawdziłem ale myślę że byłoby poniżej 6
Samochód kupiłem z przebiegiem 125 000 km i na podstawie dotąd przejechanych 10 000 mam prawo sądzić że pojeżdżę nim bez problemu jeszcze kilka lat
Absolutnie bez zarzutu. Wzór do naśladowania. Oceny tej nie zmienia nawet fakt konieczności wymiany skorodowanych
Jak wyżej

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 87KM 64kW [l/100km]