W roku 1997 oferowane było ubogie wyposażenie standardowe za ok. 40 tys.PLN, i to w zasadzie jedyna wada tego pojazdu. Nigdy nie miałem postoju ze względu na niesprawnoś auta. Prowadzi się wyśmienicie. Dobre auto rodzinne. Niskie koszty eksploatacji ( np. ubezpieczenia ), małe zużycie paliwa, Ceny części zamiennych w ASO są bardzo wysokie, ale poza ASO od producentów, poddostawców Nissana są przystepne. Przeglądy co 15 tys.km dla aut z tamtego okresu nie są zbyt powszechne co sprawia, że obciążają zbyt portfela. Jestem pierweszym właścicielem i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Zbyt niski moment obrotowy i związana z tym konieczność redukcji biegu przy dynamicznym wyprzedzaniu
Nadrabia niedomogi silnika
To jest wzór do nasladowania
Jak w każdym sedanie
pewne ograniczenie ładowności w bagażniku ze względu na "uszy" pokrywy bagażnika
Szybko i skutecznie nagrzewa wnętrze. Jak na auto bez klimatyzacji dobrze chłodzi w lecie
Do 130 km/h jest cicho potem ( 160 ) dość głośno.
Każdy japończyk jest taki sam. Po prosy pali mało. Przy jeździe mojej żony w mieście zużywa ok 8,3 / 100 km. To już rewelacja
Dwa razy regularnie co 55 tys. km awaria docisku sprzęgła, dość tania w usunięciu ok. 250,- PLN. Awaria nigdy nie eliminuje pojazdu z eksploatacji