Jestem zadowolony z zakupu, dostałem to na czym mi zależało-bezawaryjność, w poprzednim aucie co miesiąc musiałem wydawać 200-300 zł na drobiazgi, a tu nic, gdyby było choć troszkę więcej miejsca z tyłu dla dzieci auto na pewno zadomowiłoby się na dłużej, no ale cóż dzieci rosną i za jakieś 3-4 lata trzeba będzie wymienić na Mazdę MPV lub 5
Troszkę słaby na wolnych obrotach, turbina włącza się przy ok 1800 obr/min, nie jest to uciążliwe ale da się odczuć brak mocy przy zmianie biegów.
brak zastrzeżeń, biegi wchodzą płynnie, choć w poprzednim aucie Renault Laguna biegi aż chciało się przełączać
brak zastrzeżeń
duża przednia szyba, mniejsze niż w poprzednim aucie słupki z martwym polem, więc ocena na 5
Wentylacja ok, choć trzeba się przejechać ok 10km aby dzieci z tyłu poczuły ciepło, przydałby się nadmuch powietrza na tył pod nogi, poprzednie auto Laguna, tu ogrzewanie było jak przy kominku u babci.
mam 180cm, fotel odsuwam do końca, za mną siedzi synek, ma 6 lat i jeszcze się mieści, podkreślam jeszcze, myślę że z czasem trzeba będzie zmienić auto na coś większego. brak oryginalnego podłokietnika dla kierowcy.
brak słów. Z początku myślałem że to tylko mój tino tak głośno pracuje, ale słyszałem inne i tu można powiedzieć \"ten typ tak ma\". Przy prędkości powyżej 120km/h i włączonym radiu dzieci z tyłu muszą głośno mówić żeby je zrozumieć
Czytając opinie przed zakupem myślałem że spali mniej a tu nawet 8l/100km, w trasie(700km) mile się zaskoczyłem przy spokojnej jeździe wyszło 5,5l/100,
przez pół roku nie miałem żadnych usterek, nic nie wymieniałem, więc stąd moja ocena 5
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 dCi 112KM 82kW