: mini van trzymajacy sie drogi jak na torach
Polubiłem moja almerę przez dzieci nazywaną "dino". Bardzo dobra propozycja dla rodziny z dwójką dzieci, a i z 3-jką spokojnie można jeździć. Siedzi się wysoko co sprawia auta bezpiecznego. Bardzo poręczny bagaznik, mnogość schowków, niezależne fotele tylne czynią to auto bardzo atrakcyjne no i w ciągu 3 min mozna z niego półciężarówkę
zimny, przypomina mi prace forda trasita :), ale podoba mi się. Na początku głośno, potem, trochę lepiej. Na biegu jałowym trochę trzęsie a szczególnie jak klimatyzacja załączona. Auto nie jest wyścigowe ale spokojnie sobie radzi 1,5 tonowym cielskiem.
no minus tego auta, 3 bieg i wsteczny źle wchodzą, może kwestia modelu.
Nie spodziewałem się że auto tak wysokie tak sie drogi trzyma. Duży plus
ocena 4 to za wysoko ale 3 to za nisko. Nie widać maski, nawet przy maksymalnie podniesionym fotelu. Trzeba się nauczyć
Bez zastrzeżeń, bez instrukcji odnalazłem wszystkie przełączniki. Bardzo intuicyjny. Wielki minus za brak kontrolki świateł i brak regulacji podświetlenia tablicy. Notorycznie jeżdżę bez świateł
zima jeszcze nie miałem okazji, w miarę ciche nawiewy ale mało wydajna klimatyzacja i nie wiem czemu umiescili silnik nawiewu w kabinie - bez sensu. Jak auto rozgrzane to dmucha ciepłym powietrzem nawet jesli na zew. jest poniżej 20 st.
spodziewałem sie więcej miejsca na nogi dla pasażerów z tyłu, bagażnik super. W końcu mam pięcio osobowe auto, w którym wygodnie podróżuje pięć osób.
dużo blachy, głośny silnik, im szybciej się jedzie tym lepiej. Nierówności asfaltu słychać spod opon, może profil 55 jest nieco za niskim
myslałem że będzie gorzej, przejechałem 5 tys km. zbiornik starcza na ok. 800 km. Jazda 80% miejskie korki, 20% "trasa" :) raczej powyzej 120 km/h. Maksymalny wynik 7.66 l/100km.
21.08.2008 teraz wiem - nie umiem jeździć ekonomicznie!!, nie da się w dużym mieście, rano w korkach jeździć ekonomicznie, a na trasie szkoda czasu na jechanie 90-100. Jak bym nie liczył wychodzi mi ok 7,5 - , ani więcej ani mniej. mnie zadowala
rozważałem zakup seata alhambry, za tą samą cenę miał bym z 1998-1999.
przejechałem 10 tys, na razie tylko klocki, olej i filtry
jw