Jeżeli silnik się okaże nie zawodny to myślę że parę lat tym autem pojeżdżę. Środek wykończony przyzwoicie, idealny na rodzinne wypady.
W miarę elastyczny napewno za głośny przy dużych prędkościach, do 130 km/h w aucie jest cicho.
Nie miałem jeszcze żadnego problemu, żadnych zgrzytów, biegi wchodzą dobrze.
Nie za miękki i nie za twardy, jedzie tam gdzie mu się każe, nie buja się na zakrętach dobre czucie drogi, hamulce rewelacyjne BA spełnia swoje zadanie ABS mógłby być trochę mniej czuły.
Wysoko się siedzi plus potężna szyba sprawia że widoczność jest doskonała, do tyłu też nie najgorzej słupki nic nie zasłaniają.
Wszystko pod ręką tylko brakuje mi podświetlania popielniczki, przycisków do sterowania szyb (tylko jeden podświetlony) i schowka. Fajna sprawa sterowanie radia i komputera pokładowego z kierownicy.
Bardzo dobrze się sprawdza klimatronic, mogła by być jeszcze podgrzewana przednia szyba ale ogólnie super.
Z przodu OK natomiast z tyłu zdecydowanie gorzej zwłaszcza jak przednie fotele są sporo odsunięte do tyłu ale dla dzieci miejsca wystarczy.
Wydaje mi się że nie jest źle ale powinno być trochę lepiej wyciszone
NIe miałem narazie żadnych wydatków poza kosztami paliwa i przeglądu, ale pali zdecydowanie za dużo więc założyłem LPG i jeżdżę tanio.
Myśle że auto jest warte swojej ceny.W porównaniu do konkurencji (Scenic, Zafira, Touran, 307SW) Pod każdym względem wypada lepiej.
Spalona żarówka w przedniej lampie, rozpieła się kostka pod fotelem kierowcy i świeciły się air bagi, popsuła się syrenka od alarmu Clifford po 18tyś
Żadnych poważnych usterek nie miałem auto jeszcze nigdy nie zawiodło.