: Nie jest az tak twardo jak sie spodziewalem. W miescie mozna spokojnie przetrwac na naszych dziurawych ulicach.
Jezeli szukasz supersportowca za 60 tys zlotych to dobrze trafiles.W tej cenie nie ma lepszego i bardziej stylowego coupe. Nissan oferuje nie mniejsza niz Porsche radosc z jazdy i ogolnie jest bardzo udanym autem. A wyglad...ech...mozna sie zakochac.
Najmocniejsza jego strona. Na \"6\" mozna jechac i 250 km/h i turlac sie do swiatel 40 km/h. Najlepszy zakres oborotow jest powyzej 3 tys obr/min. Ale nie trzeba go krecic w nieskonczonosc i dynamicznie mozna jezdzic w zakresie 3-5 tys obr/min.
Krótki skok lewarka. Biegi wchodza precyzyjnie. Szesciobiegowa skrzynia pozwala oszczedzac paliwo na trasie. Na \"6\" przy predkosci 100 km/h jest tylko 2100 obr/min
Rewelacja. Auto nie jest takie nerwowe jak pisza niektorzy. Nissan pokonuje zakrety z duza latwoscia, a ESP latwo wyprowadza z niekontrolowanyh poslizgow.
Jedna ze slabszych cech Zetki. Do tylu jest tragedia. Trzeba nauczyc sie obrysu auta,po prostu tylu nie widac. Siedzi sie nisko wiec do przodu i na boki tez nie ma rewelacji.
Wszystko jest pod reka. Przyciski i pokretla sa latwe w obsludze, ktora jest naprawde intuicyjna. Minusem jest brak schowka przed siedzeniem pasazera.
Jest ok. Podgrzewane fotele przydaja sie zima, zwlaszcza na zimnych skorzanych fotelach.
Jest niezle. Sam mam prawie 190 cm i nad glowa mam jeszcze miejsce. Kokpit jest przestronny, od pasazera oddziela spokojnie kilkadziesiat centymetrow.
Na autostradzie do 180 km/h jest w miare cicho. Powyzej 200 jest juz nieprzyjemnie glosno.
W miescie przy spokojnej jezdzie pali mi ok 16 l. Ceny czesci sa drogie niestety. Komplet klockow w ASO to koszt 1200 zł. Na szczescie sa zamienniki.
W tej cenie nie ma lepszego sportowego coupe.
Samoopadajca klapa bagaznika czy czasami niedomykajace sie szyby.
Na razie odpukac brak.
- zużycie paliwa dla silnika 3.5 i V6 24V 283KM 208kW