No po prostu wspaniały pod tym względem - bardzo elastyczny, a turbodziura prawie nie istnieje :)
Jak na razie jest to samochód którym mi się najlepiej jeździło
Do przodu OK, ale do tyłu to już marniutko...
Najpierw myślałem, że z tak małą możliwością ustawienie fotela i kierownicy bedzie mi ciężko dopasować idealną pozycję, ale myliłem się :) A poza tym wszystko tam gdzie ma być
Wentylacja na najwyższym poziomie - trochę brakuje klimy, ale za to mistrzostwo za dodatkowe nawiewy na kierownicę - zawsze mi tego w innych autach brakowało. Ogrzewanie mogłoby być wydajniejsze.
Co tu powiedzieć- kierowca i pasażer z przodu - ideał. Pasażerowie z tyłu - jacy pasażerowie? Z tyłu nikt poza kilkuletnim dzieckiem nie ma prawa czuć się komfortowo. Ale przecież to nie rodzinny kompakt :P (dlatego ocena 5)
Cichutkie mruczenie silnika i wyraźny świszczenie turbiny - to się lubi :D Poza tym słychać tylko to czego się chce.
Co tu dużo gadać - nieważne jak się jeździ, i tak spali co najmniej 11/100, a nie należę do szaleńców. Ceny części w miarę rozsądne.
Raz spalił mi sie bezpiecznik.
Wszystko byłoby OK gdyby nie znana bolączka tego modelu - turbina :( W sumie dwa razy wymieniana i znowu kopci... Mimo, że stosuję wszelkie zasady jej oszczędzania (dobry olej, dość często zmieniany, nieforsowanie póki się nie rozgrzeje, kilka minut po jeździe dla ostygnięcia...)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 Turbo 169KM 124kW