Fajny samochodzik:-) polecam każdemu. Przyjemnie się prowadzi, nigdy nie nawala, zapalał odrazu nawet przy -30 stopniach.
Przyjemny i elastyczny:-) Po zdjęciu EGR nabrał troszke więcej dynamiki. Jak na 1,6 mógłby mieć troche więcej mocy (tu już wybrzydzam:p)
Świetna. krótki skok lewarka, dość długie przełożenia pasujące do charakterystyki silnika (i wygodne w mieście)
Na poslskie drogi świetny:-) nawet na pofałdowanym asfalcie dobrze trzyma się drogi. Po utracie przyczepności w 100% przewidywalny, najczęściej na przecholowanie w zakręcie reaguje delikatną podstarowności. Delikatnie hamowanie lewą nogą i możemy z nim zrobić wszystko:-) Tylko hamulce mogłyby być troszke lepsze...
Na początku troche kłopotliwe wyczucie przodu(niska pozycja za kierownicą) ale po kilku tygodniach parkuje się bez problemowo. Do tyłu tez w miare niezła
Duże przyciski, wszystko pod ręką, nie można mieć żadnych zastrzeżeń:-)
W lecie dach targa :-) i jest zimno, w zimie po kilkunastu minutach cieplutko (słyszałem, że niektórzy nażekają, ale w NXach ponoć termostaty często padają i stąd problemy z ogrzewaniem - przeżyłem sprawdziłem:-) )
Sporo miejsca dla osób siedzących z przodu bo w zasadzia tylko dla nich był projektowany, ale na krótsze trasy i z tyłu da się jechać (raz nawet udało mi sie 6 osób "zapakowac".. ale to całkiem inna chistaria...)
Całkiem nieźle, chociaż troszke bym zmienił odgłos silnika (jeśli już go słychać na wyższych obrotach to jest to bardziej buczenie aniżeli pomrók jaki powinien być w samochodzie sportowym - mam jeszcze Alfke więc wiem co mówie). A tak pozatym nic nie piszczy nic nie trzeszczy:-)
Spalanie dochodzi do 13-15 na 100(LPG) ale to raczej kwestia wyrególowania i nie zaszczególnej instalacji gazowej. Narazie nie miałem kiedy się tym zająć. Ceny części dość niskie, wymiana sprzęgła wyniosła mnie niecałe 300PLN
Niewiele jest samochodów które za te pieniądze dają tyle frajdy z jazdy i nienawalają. Nikt ze znajomych nie chciał mi uwierzyć, że za tak mało można mieć taki samochodzik;-)
Jak to w japończyku, nawet pomimo swoich 15 lat i prawie 220 tyś km nic nie nawala. Padł termostat ale przy tym wieku i przebiegu miał jaknajzupełniej do tego prawo. Troszke martwi mnie pojawiająca się korozja:/ na progach ponoć to częste.
Nie ma prawa się nic dziać ;-) sprzęgło się spaliło przy 200 000 ale to poprostu zwykłe zużycie. Zawieszenie się trzyma zaskakująco długo.