Ocena kierowcy - Nissan 100NX

Silnik 1.6 90KM 66kW
Rok produkcji 1993
Nissan 100NX 1.6 90KM 66kW 1990-1996 - Oceń swoje auto
Karoseria : gnija tylne nadkola. Norma
Z zakupu jestem bardzo zadowolony. jest to moj pierwszy samochod, ale jego nietypowy wyglad, dach targa, niezawodnosc i przystepna cena powoduja ciagly usmiech na sama mysl o setce. Polecam
PO miescie bardzo przyjemnie sie jezdzi. Raczej nie ma problemu z wyprzedzaniem i wymianiem. Siezo po uruchomieniu jeszcze jak jest zimny potrafi sie chwile zadlawic, ale to juz chyba urok gaznikowcow
Działa bardzo dobrze, precyzzyjnie. Czasem zgrzyta wsteczny przy wrzucaniu ale to podobno norma. Jak ciezko wchodzi wystarczy wrzucic 4 iznowu wsteczny
Wysmienicie trzyma sie drogi. jazda po zakretach to czysta przyjemnosc.
Maski nie widac w czasie jazdy ale szybko sie mozna przyzwyczaic. Z parkowaniem do tyłu nie ma problemu
Wentylacja ok, aczkolwiek dmuchawa dziala tylko na najwyzszym biegu. ale to wymaga podlutowania jakies plytki takze nie jest to duzy problem. Ogolnie bardzo szybko sie nagrzewa z zaparowanymi szybami tez raczej nie ma problemu
Dla dwoch os z przodu bardzo dobrze. Z tylu nie probowalem i jakos nie specjalnie mi sie do tego spieszy. Dla mlodych ludzi OK
Moj egzemplarz jest bardzo dobrze wytlumiony. Nie ma zadznych denerwujacych zgrzytow. Bardzo przyjemnie
W trasie jest ok 7 litrow przy jezdzie 120-150 Ale powinien zejsc do ok 6 l przy jezdzie w okolicach 90-110
Japonski samochod z poczatkow lat 90. Luksusow nie ma ale nie po to sie go kupuje
Moj ma licznikowo 212 tys km. przejechalem ok 2 tys km. wydaje mi sie ze moze miec troche wiecej, ale nie mam zadnych problemow. Na razie wymienilem tylko olej.
Na razie brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 90KM 66kW [l/100km]