Ocena kierowcy - Mitsubishi Space Wagon II

demes@op.pl, 19 lat temu
Silnik 2.0 GLXi 133KM 98kW
Rok produkcji 1994
Mitsubishi Space Wagon II 2.0 GLXi 133KM 98kW 1992-1998 - Oceń swoje auto
Jestem na razie zadowolony, bo mam auto na 2+5, troche brakuje mi bagaznika, gdy jedzie sie w komplecie, ale za to gdy sa zlozone siedzenia - jest ok. Dlatego mysle o boxie na dach. Poza tym - jest cos - za cos. Auto wieksze niz MSW to problemy w miescie przy parkowaniu i nie tylko. Uwazam, ze mam auto, ktorego mi bylo potrzeba.
Troche brak mu przyspieszenia.
Czasami sa zgrzyty.
Raczej nie ma zastrzezen. Ale promien skretu to on ma stanowczo za duzy.
W porownaniu z "niziolkami" - doskonale.
Chyba wszystko jest pod reka. Regulowana kierownica, sterowanie oknami, dachem, fajne schowki - nie jest zle.
Siedem osob w srodku i jedynie w zimie tylna szyba troche paruje, ale gdy wlacze jej ogrzewanie - praktycznie trudno sie przyczepic do czegokolwiek.
Mimo, ze mam swoje "wymiary" nie odczuwam problemow z przestrzenia. Tym bardziej, ze wczesniej mialem do czynienia o omega. Nawet na tylnych siedzeniach jest dosyc miejsca. Pewnie, ze ostatni rzad nie nadaje sie dla doroslych na dluzsza jazde, ale ja ze swoimi 186 cm tam siedzialem i... bez problemu jak na auto tych wymiarow.
Mysle, ze do doskonalosci mu troche brakuje, ale generalnie jest cicho. Odzywaja sie czasami plastyki, ale to drobiazg.
13-14 l LPG w miescie. Przy tej masie i obciazeniu (przewaznie komplet 7 osob) uwazam, ze jest to co najmniej dobrze. Omega przy tym samym obciazeniu ;) palila tyle samo.
Kupilem uzywane, ale od pierwszego wlasciciela, z wszystkimi "kwitami" serwisowymi. Zatem chyba sporo wiem historii auta (tak mysle). I uwazam, ze za pieniadze ktore zaplacilem, mam to czego potrzebowalem.
Odpadla (przelamal sie plastykowy zawias) pokrywka schowka na kanale, zsuwaja sie oslonki na srubach pasow, przetarly sie dywaniki na narozach, awaria silownika tylnej pokrywy.
W ksiazce serwisowej brak tokowych wpisow, ja jeszcze nie mialem i chcial bym, zeby tak zostalo ;)
Dziennik kosztów dla Mitsubishi Space Wagon II 2.0 GLXi 133KM 98kW
11,1