: W sumie nic ale fajne auto, przemyślane. Części tanie - skąd te legendy o drogich? W ASO wiadomo do każdego drogie. Trzeba poszukać i jest dobrze.
Szkoda, że takie słabe blachy i silnik do gazu nie bardzo. Kupiłbym nowszego bez rdzy.
Daje radę. Ma jakąś tam moc ale strach cisnąć bo piekielnie hałasuje i żre paliwo. Na miasto się nie nadaje w obecnych czasach chociaż nie ma co narzekać w końcu ciężkie auto.
Wyskakuje 4-ty bieg. Czasem, pod obciążeniem (komplet pasażerów) ale jednak. Wsteczny też raz łapie raz nie. Bywało lepiej. Miałem już stare japońce, nawet starsze. ten ma konkretny problem ale da się oczywiście jeździć. Ja dałem sobie spokój i po prostu trzymam dźwignię podczas wrzucania 4-ki tzn podczas jazy na 4-ce. Szybo 5-ka i nie ma problemu, Gorzej jak komuś pożyczam...
Komfortu nie ma ale plus to dość wysokie zawieszenie.
Gdyby nie tan przycisk świateł awaryjnych...chcę podziękować komuś za wpuszczenie w korku i szukam, szukam, szukam...nigdy nie zapamiętam, że on tam taki malutki za kierownicą. To samo spryskiwacz tylnej szyby - identycznie w Colcie. Kto się domyśli?
Chociaż u mnie w SW na tył podobno gorzej dmucha ciepłe ale ja nie wiem bo jestem kierowcą. Dmuchawy są pod siedzeniami ale czy dmuchają? Nie wiadomo.
Po prostu średni wynik. Ale da się rozłożyć siedzenia niby na płasko - nie jest to idealnie płasko bo są wyboje. Próbowałem w tym spać na campingu i na trasie - ciężko. Niby się rozkłada jako system sypialny ale jest nierówno. W Omedze było idealnie a tutaj tak sobie.
O Jezu. Powyżej setki ciężko.
Jeżdżę po mieście 95%. Nie ma tragedii ale to auto nie jest na miasto. W porównaniu z tymi co miałem to da się przeżyć bo np mazda 323 1,3 żarła 8l a ten koło 11 - 12 czyli stosunkowo mało w porównaniu do mniejszego silnika.
Stary to coś tam się psuje ale głównie drobiazgi, bezpieczniki, kabelki nie dają rady ze starości. Reszta super. Jest problem: rdzewieje. Wszędzie.
Na trasie nie zawodzi. Trzęsie, śmierdzi spalonym czymś (benzyna, płyn hamulcowy, płyn do spryskiwaczy) ale dojedzie i wróci.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 GLXi 133KM 98kW