Ocena kierowcy - Mitsubishi Space Star Hatchback 5d
Przebieg:
3 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: Żwawy z sensownym apetytem na paliwo
Auto jest z 2017 roku wiec już po liftingu. Swietne auto do miasta i w trase dla zestawu 2+2. Spodziewałem sie mniej wygodnego, głośnego i ociężałego auta i bardzo miło sie rozczarowalem. Auto jest dla żony a ona jest zachwycona. Ocena jest dobra bo auto ma kilka drobnych wad o ktorych napiszę w dalszej czesci.
Tu nie mam sie narazie do czego "przyczepić ". Wem co kupilem więc rozumiem zalety i wady silnika 3-cylindrowego. Specyficzna praca mi odpowiada, świetnie się wkreca na obroty a mocy jest dość... to nie scigacz a jesli ktos potrzebuje 7s do setki to ndiech o tym aucie zapomni.
Jak na razie doskonale. Wybiera precyzyjnie biegi, przelozenia sa odpowiednie choć szkoda, że nie ma szóstki..
Precyzyjny, miękki choc w granicach poczucia bezpieczenstw, przechyla sie na zakrętach, co juz jest mniej przyjemne. N razie auto jest na standardowym ogymieniu czyli 14'. Myślę, że sytuacja poprawi sie na nizszym profilu i 15' felgach. Brak niemilych odglosow z zawieszenia.
Jak na auto tej klasy to wrecz 5. Spokojnie można rozmawiac przy 140 na autostradzie a takze sluchac z przyjemnoscia calkiem nieźle grającego radia.
Dalem doskonale, choc jest jeden maly minus, a mianowice dostep do przycisku komputera pokladowego. Jak można go bylo umiescic na zegarach tzn tam gdzie w 99% aut jest przycisk zerowania licznika kilomertow. Mozna to zrobic tylko wkładając reke pzez srodek kierownicy ,co czynione w trakcie jazdy może zaowocowac przykrymi konsekwencjami. Ale to generalnie tylko irytujacy drobiazg
W standardzie jest klima więc nie ma problemu z zaparownymi szybami. Zima dopiero nadchodzi wiec trudno mi napisac cos wiecej. W lecie dawała sobie dobrze rade z upalami.
Mam 185 wzrostu i przestrzeni mi nie brakuje . Z tylu miejsca jest duzo dla dwoch, nie trzech osób.
Jak na ta klase auta bardzo dobrze. Do 100/h idealnie, potem bardzo dobrze, powyzej 140 hałas z zewnatrzi od kol dosc ,ocny, o dziwo silnik nie dokucza wrecz malo slyszalny.
Tu rewelacja, pali w zależności o ciężaru nogi. Od 3,8 przy spokojnej jezdzie do 110 na autostradzie do 7,5 w miescie cisnąc do oporu miedzy kolejnymi światłami we Wroclawiu
Tu mniej rewelacyjnie, tego modelu nie oferuje mitsubishi w Polsce a co za tym idzie ceny czesci to jakis kosmos. Żarówka do swiatel dziennych kosztuje 189 zl!, chyba zapomnieli, że to male auto do miasta...
A coz moze sie po takim przebiegu popsuc...
Brak